به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، محققان علوم پزشکی در کره جنوبی اعلام کردند چرخه کاهش وزن و افزایش پس از آن، طول عمر را کوتاه میکند.
بر اساس مقالهای که محققان دانشگاه سئول در نشریه غدد درون ریز و متابولیزم منتشر کردند چرخههای کاهش وزن و افزایش پس از آن به ایجاد مشکلات جدی برای فرد میانجامد.
بر اساس برخی تخمینها ۸۰ درصد کسانی که وزن خود را کاهش میدهند به تدریج به وزن سابق خود بازمی گردند و حتی گاهی بیشتر از قبل نیز وزن میگیرند.
دکتر هاک سی جانگ و همکارانش میگویند هنگامی که کسی وزن خود را کم میکند بدن به طور واکنشی، میزان انرژی مورد نیاز خود در زمان استراحت، ورزش و فعالیتهای روزانه را کاهش میدهد و هنگام گرسنگی این انرژی افزایش مییابد.
ترکیب مصرف انرژی کمتر و گرسنگی به طوفان متابولیک کامل، شرایط را به سوی افزایش وزن دوباره سوق میدهد.
این بررسی نشان میدهد که چرخه کاهش و افزایش وزن، خطر مرگ را در فرد تشدید میکند.
البته از فواید این چرخه، کم شدن خطر ابتلا به دیابت نیز هست.
مطالعه ۱۶ ساله محققان کرهای بر روی ۳ هزار و ۶۷۸ مرد و زن با ژنوم کرهای انجام گرفت و نشان داد خطر مرگ در این افراد به دنبال تکرار چرخههای کاهش و افزایش وزن، افزایش مییابد.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، عوامل موثر در ایجاد چاقی شامل عوامل ارثی، پرخوری، تغییر سوخت و ساز بافت چربی، کاهش تولید گرما، کاهش فعالیت جسمی بدون کاهش مقدار غذای دریافتی و برخی از داروهاست.
افزایش چربی شکم نیز که به چاقی شکم موسوم است با افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی همراه است.
محققان بر این باورند که ذخیره اصلی انرژی بدن، چربی است.
برخی بیماران از افزایش پیشرونده وزن شکایت میکنند، حال آنکه مقدار غذای دریافتی آنها افزایش نیافته است.
باید گفت که چنین وضعیتی کاملاً امکان پذیر است. کاهش پیشرونده توده عضلانی بدن که با افزایش سن روی میدهد، امری اجتناب ناپذیر است. در عین حال به دلیل کاهش توانایی بدن در سوزاندن چربی ها، وزن افزایش مییابد.
در این حالت اگر مقدار کالری دریافتی به میزان قبلی باقی بماند، به ناچار افزایش وزن خواهیم داشت که بیشتر از چربی تشکیل شده است؛ بنابراین تولید انرژی کاهش مییابد و برای جبران انرژی از دست رفته نیاز به دریافت مقدار بیشتری ماده غذایی خواهد بود.