جزئیات و زمان اعلام نتایج جذب هیات علمی اعلام شد

 جزئیات و زمان اعلام نتایج جذب هیات علمی اعلام شد

پرونده‌های مربوط به فراخوان بهمن ماه ۹۷ از ۲۱ خرداد تا ۳۱ تیر در هیات مرکزی جذب وزارت علوم بررسی و نتایج آن اعلام خواهد شد.


پنج‌شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۵۵۴۴ بازدید

پرونده‌های مربوط به فراخوان بهمن ماه ۹۷ از ۲۱ خرداد تا ۳۱ تیر در هیات مرکزی جذب وزارت علوم بررسی و نتایج آن اعلام خواهد شد.

‌به گزارش ایسنا، ثبت‌نام متقاضیان عضویت در هیات علمی دانشگاه‌ها بر اساس بیستمین فراخوان نیمه‌متمرکز جذب اعضای هیات علمی (پیمانی و طرح سربازی) دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی از روز ۱۵ بهمن ماه آغاز شد و به مدت دو هفته ادامه داشت و قرار بود روز ۳۰ بهمن ماه آخرین مهلت ثبت‌نام باشد. اما بر اساس تصمیمات اتخاذ شده این مهلت تا ساعت ۲۴ روز یکشنبه ۵ اسفندماه تمدید شد.

بر اساس برنامه زمان‌بندی بیستمین فراخوان نیمه متمرکز جذب اعضای هیات علمی (پیمانی و طرح سربازی) دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور مربوط به فراخوان بهمن ۱۳۹۷، دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و پژوهشی از ۱۹ دی ماه به مدت ۸ روز فرصت داشتند نیاز خود را برای جذب هیات علمی جدید به وزارت علوم اعلام کنند.

پس از اعلام نیاز دانشگاه‌ها به جذب هیات علمی، مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی از ۲۹ دی تا ۶ بهمن ماه به مدت ۷ روز فرصت داشتند تا اعلام نیاز و تخصیص ظرفیت دانشگاه‌ها را بررسی کنند و پس از این فرایند نیز دانشگاه‌ها مجدد تا ۱۴ بهمن یعنی به مدت ۷ روز فرصت داشتند ارزیابی مرکز نظارت را بررسی کرده و با درخواست خود تطبیق دهند.

مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم از روز ۱۵ بهمن تا روز ۳۰ بهمن را به عنوان مهلت اولیه فراخوان جذب را اعلام کرد و متقاضیان جذب در این زمان می‌توانستند نسبت به ثبت نام اقدام کنند. این زمان تا ۵ اسفند تمدید شد و دانشگاه‌ها تا ۲۰ خرداد ۹۸ فرصت دارند تا به درخواست‌ها رسیدگی کنند. در نهایت پرونده‌های مربوط به فراخوان بهمن ماه ۹۷ از ۲۱ خرداد تا ۳۱ تیر در هیات مرکزی جذب وزارت علوم بررسی و نتایج آن اعلام خواهد شد.

دکتر محمدرضا رضوان طلب در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، در خصوص امکان تمدید مهلت فراخوان جذب بهمن ماه اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، اظهار کرد: برابر جدول زمانی پیش بینی شده مهلت ثبت نام متقاضیان عضویت هیات علمی در فراخوان بهمن ۹۷ اواخر بهمن ماه به اتمام می‌رسد، اما معمولاً پایان هر فراخوان محاسبه‌ای در مورد وقت‌های تلف شده انجام می‌شود، یعنی زمان‌هایی که سامانه از حیث فنی با اخلال مواجه شده محاسبه می‌شود و این زمان‌ها جهت رفاه حال متقاضیان به مهلت فراخوان افزوده خواهد شد. البته این وقت تلف شده ممکن است حدود یک یا دو روز باشد که روز آخر فراخوان از طریق سایت و سامانه جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم اعلام خواهد شد.

وی در ادامه در پاسخ به اقدام برخی دانشگاه‌ها در زمینه اعمال شرایطی برای جذب فارغ‌التحصیلان به عنوان هیات علمی نیز تصریح کرد: متاسفانه چنین بی عدالتی‌هایی در جریان جذب اعضای هیات علمی منتفی نیست، البته موارد شایع و غالب جذب بر اساس ضابطه و موازین عدالت انجام می‌شود. اما به طور کلی این مسئولیت ارگان‌های نظارتی است که گزارشات موارد خلاف در این زمینه را از وزارت علوم مطالبه کنند تا پس از بررسی و تحقیق برخورد لازم صورت گیرد.

رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم همچنین تاکید کرد: اعمال شرایط اختصاصی توسط دانشگاه‌ها در فرایند جذب هیات علمی و انتخاب گزینه از پیش تعیین شده در این فرایند به دور از وجدان بشری و اصول اولیه اخلاقی است، خدا کند چنین اتفاقی نیفتد که عده‌ای از متقاضیان را دعوت به شرکت در رقابت کنیم اما به بهانه واهی، گزینه خودمان را انتخاب نمائیم به گونه‌ای که سایر متقاضیان حذف شوند؛ افرادی که در فرایند جذب سهمی دارند نباید خود را با مخاطرات شدید وجدانی، اخلاقی و اخروی درگیر کنند. افرادی هم اینگونه تفاضل داده می‌شوند یا به لحاظ سیاسی رد و قبول می‌شوند، باور کنند که اگر حقی از فردی ضایع و به آنها داده شود، هر حقوقی که با این نحوه گزینش، دریافت کنند غیر شرعی است و نباید در جریان بروکراسی فرم‌های اداری، منافع شخصی، حزبی، عواطف و روابط مانع از اجرای عدالت شود.

وی ادامه داد: ما از تمامی مسئولان جذب خصوصاً اعضا کارگروه‌ها که آغازگر فرایند تلقی می‌شوند تقاضا داریم نکات قانونی را در فرآیند جذب، به دقت رعایت کنند تا صرفاً هریک از فرصت‌های شغلی بر اساس شایستگی‌های علمی، اخلاقی، دینی و انقلابی و برابر موازین حق و عدل تقسیم شود و اگر حق کسی ضایع شود اما گزارشی به مسئولین مربوطه از طرف تمامی افراد داده نشود، همگی مسئول خواهیم بود.

وی تاکید کرد: مکرر اعلام شده است که برای گروه‌ها و دانشکده‌ها جایگاهی در فرایند جذب برای اظهار نظر پیش بینی نشده است و کارگروه‌ها نباید اجازه دهند نظرات گروه و دانشکده در کار رسیدگی به پرونده و تعیین صلاحیت علمی یا عمومی آنها دخالت یابد.

دکتر رضوان طلب به بیان وقوع برخی ناهنجارها در جریان رسیدگی به پرونده‌های متقاضیان عضویت هیات علمی در موسسات و دانشگاه‌ها که به نوعی شرایط فراخوان یا مصوبات هیات مرکزی جذب نادیده گرفته بودند، اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌ها و موسساتی که فراخوان اعلام نیاز برای افراد خاص منتشر می‌کنند وقتی فرد مورد نظر آنها به نتیجه نمی‌رسد فرد دیگری را انتخاب نمی‌کنند، دانشگاه‌ها و موسساتی که در اعلام نظر اولیه طوری مشخصات و شرایط اختصاصی ذکر می‌کنند که غیر از فرد مورد نظر آنها مصداق ندارد، دانشگاه‌ها و موسساتی که پرونده فردی که قبلاً با رای قبول هیات اجرایی جذب دانشگاه به هیات مرکزی فرستاده شده است و مورد تایید هیات مرکزی قرار گرفته اما در این مدت رئیس دانشگاه تغییر کرده است و رای هیات مرکزی برای صدور حکم کارگزینی اجرا نمی‌شود یا رای هیات مرکزی را به هیات اجرایی جهت نقض ارائه کرده‌اند و هیات اجرایی هم متاسفانه نظر رئیس را پذیرفته است.

وی ادامه داد: دانشگاه‌ها یا موسساتی که پس از اعلام رای هیات مرکزی در مورد عدم تایید صلاحیت اخلاقی یک استاد به دلیل ارتباط نامناسب با جنس مخالف بر خلاف همه موازین یک استاد را بیش از ۱۵ سال در وضعیت رسمی آزمایشی نگه داشته‌اند و رای هیات مرکزی را به بهانه‌های واهی نادیده گرفته‌اند، دانشگاه و موسساتی که با ذهنیت غلط خود، نسبت به یک دانش آموخته پرونده او را غیر قابل رسیدگی می‌دانند یا می‌گویند ما فقط از فارغ التحصیلان خودمان را برای عضویت در هیات علمی انتخاب می‌کنیم که خلاف موازین حکمت و عرف بین المللی است از دیگر ناهنجاری‌های رایج حوزه جذب هیات علمی در دانشگاه‌ها است.

رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم نشان کرد: مجدداً اعلام می‌کنیم فقط هیات‌های اجرایی دانشگاه‌ها می‌توانند در خصوص تایید یا عدم تایید فردی به عنوان هیات علمی پاسخ رد یا قبول بدهند و نظر کارگروه‌های علمی و عمومی در این زمینه صرفاً استشاره‌ای است و گروه‌ها و دانشکده‌ها هم جایگاهی در رسیدگی به فرایند جذب ندارند. پس از اظهار نظر هیات اجرایی، فرد ذینفع می‌تواند در خصوص رای اعلامی خواست تجدیدنظر کند و جلسه تجدیدنظر نیز حسب ماده ۲۰ آئین نامه مربوطه باید با حضور دو نفر از نمایندگان هیات مرکزی تشکیل شود. بعد از این مرحله ذینفع می‌تواند از هیات مرکزی جذب درخواست تجدیدنظر و اعمال ماده ۲۱ کند.

به گفته وی، جلسه فوق در فضایی کاملاً متفاوت از فضای دانشگاه و در عین حال با حضور رئیس دانشگاه و موسسه مربوطه برگزار می‌شود. اگر در این جلسه هم نظر ذینفع تامین نشد، او می‌تواند از هیات عالی جذب درخواست تجدید نظر کند. این فرایند یقیناً برای اجرای عدالت، اطمینان آفرین است.

وی افزود ما بر اساس مصوبه ۶۳۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی، از دیوان عدالت اداری تقاضا داریم اجازه دهند سلسله مراتب قانونی و درون سازمانی وزارت علوم طی شود و اگر حقی تامین نشد، بعد آنها به پرونده ورود نمایند. چرا که این شیوه از استواری بیشتر در ساختار هیات علمی برخوردار است. البته ما دخالتی در کار قضائی نداریم و هر چه خود آنها صلاح بدانند همان می‌شود.

وی تاکید کرد: برخی از موسسات دولتی قبل از صدور تاییدیه هیات مرکزی جذب نسبت به صدور حکم داخلی افراد با عناوین پیمانی مشروط، یا پیمانی اقدام می‌کنند و گاهی این عضویت مجعول چند سال طول می‌کشد و بعد صلاحیت این فرد تایید نمی‌شود در نتیجه هزینه و وقت مسئولین صرف پاسخگویی به مراجع مختلف در مورد بررسی علت به کارگیری، علت عدم تمدید قرارداد و غیره می‌شود و هیچ فردی، از مسئولین قبلی یا فعلی سوال نمی‌کند به چه مجوزی چنین کار خلاف انجام شده است. متاسفانه در خیلی از موارد مسئله استقلال دانشگاه‌ها را بهانه بی عدالتی‌ها قرار می‌دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا




دیدگاه خود را بیان کنید