به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، همزمان با بالا گرفتن اعتراضات مردمی و تماس های مکرر مردم با دفتر امور تجسمی وزارت ارشاد، مدیران گالری آریانا تصمیم به تعطیلی بی سرو صدا و زودتر از موعد این نمایشگاه گرفتند.
این در حالی است که میلانی پیش از این در شهریور ماه 97 نیز نمایشگاه کپی دیگری را با عنوان «فیلمهایی که نساختم» در گالری ایوان به نمایش گذاشته بود که این نمایشگاه نیز پیش از افتتاحیه با هشتگ «گالری جای شما نیست» مورد اعتراض نقاشان و هنرمندان جوان قرار گرفته بود. معترضین معتقد بودند شهرت سلبریتیها باعث شده آنها در هر رشتهای گام بگذارند بی آنکه صلاحیت لازم در آن رشته را داشته باشند. بر این اساس، با افزایش دامنه اعتراضهای مردمی و کشیده شدن این اعتراضات به روز افتتاحیه، نمایشگاه نخست میلانی نیز فرجامی جز تعطیلی پیش از موعد نیافت.
اما پرسش کلیدی اینجاست که چگونه یک فرد میتواند برای دومین بار سازوکار نظارت بر گالریهای هنری را دور بزند و آثار ضعیف و کپی شده خود را در معرض نمایش عمومی بگذارد؟ آیا متولیان امر نباید از تجربه رخ داده در بار نخست درس میگرفته و راه را بر تکرار چنین وقایعی میبستند؟ آیا میتوان به برخورد قانونی با گالریها و هنرمندان متخلف در این زمینه امیدوار بود؟ آیا مسئولین حوزه تجسمی تمهیدی برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقاتی در آینده اندیشیدهاند؟
به نظر میرسد ضعف مفرط و عدم کارایی سازوکار نظارتی فعلی بر نمایش آثار هنری در گالریها اکنون بیش از همیشه رخ عیان کرده است. اکنون بیش از هر زمان دیگری ضروری است سیاستگذاران و تصمیمسازان حوزه تجسمی هرچه زودتر نسبت به ترمیم سازو کار نظارتی فعلی اقدام کرده و اعمال برخوردهای قانونی قاطعانه با متخلفین را در دستور کار قرار دهند تا در آینده شاهد وقوع اتفاقات مشابهی از این دست که توهین بزرگی به همه اهالی فرهیخته هنرهای تجسمی کشور قلمداد میشود، نباشیم.
بیشتر بخوانید
صادقی: «قصیده نرگس» نمایشگر جهانی انسانی، رحمانی و ربانی است
بزرگترین دغدغهام این است که در مسیر اهل بیت(ع) به خلق آثار نقاشی بپردازم
اولین عکس از صف اُسرای عملیات فتحالمبین را چه کسی گرفت؟/ جوادیان: نگذاریم روحیه سالهای دفاع مقدس در کشور بایکوت شود