حدود ۳ سال قبل پروانه شرکت های PAP که به مدت ۱۰ سال به عنوان سرویس دهندگان اینترنت ADSL در کشور محسوب می شدند، به اتمام رسید و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوی نیز به بیش از ۱۳ شرکت اینترنتی پروانه های جدید خدمات ارتباطات (FCP) و مجوز فعالیت اعطا کرد تا بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات این شرکت ها بتوانند بدون هیچ محدودیتی سرویس های ارتباطی را بر بستر شبکه دسترسی ثابت به مردم ارائه دهند. طبق پروانه اعطا شده این شرکت ها علاوه بر ارائه خدمات اینترنت، می بایست تلفن ثابت و فیبر نوری منازل را به مردم ارائه دهند، اما بررسی ها نشان می دهد بسیاری از اپراتورهای FCP توانایی ایجاد شبکه جدید و ارائه آن را نداشتند.
همچنین بخوانید:
اپراتورهای اینترنت ثابت باید با یکدیگر ادغام شوند
عدم موفقیت اپراتورهای ثابت (FCP)
حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به عدم موفقیت اپراتورهای FCP عنوان کرد برای حل مشکلات فعلی توسعه اینترنت ثابت باید سرمایه گذاری های مناسبی انجام شود و این شرکت ها نیز می بایست با یکدیگر ادغام شوند. وی افزود در سال ۹۷ اینترنت ثابت به اهداف تعیین شده خود نرسید، اما این شرکت ها می بایست برنامه تعیین شده برای سال ۹۸ را محقق سازند. این مقام مسئول تجمیع اپراتورهای ارائه دهنده خدمات اینترنت ثابت را ضروری دانست و تاکید کرد تشکیل کنسرسیوم اپراتورهای FCP و سرمایه گذاری در این حوزه برای توسعه بازار اینترنت ثابت الزامی است.
معاون وزیر ارتباطات در ادامه بیان کرد می بایست در بازار اینترنت ثابت شبکه های با کیفیتی چون VDSL راه اندازی شوند و اگر اپراتورهای ثابت چنین شبکه های جدیدی را ایجاد نکنند، بدون شک این حوزه نیز توسعه پیدا نمی کند. وی افزود افزایش قیمت اینترنت موبایل به بازار اینترنت ثابت کمکی نکرده است، از این رو شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت ثابت می بایست کنسرسیوم شده تا قادر به رقابت در بازار اینترنت ثابت باشند. همچنین برای تحقق اهداف این حوزه فقط موضوع تکنولوژی مورد بحث نیست و بخش های خصوصی در کنار شرکت مخابرات ایران می بایست در این حوزه سرمایه گذاری های مناسب انجام دهند.
افزایش سرعت اینترنت ثابت
حسین فلاح جوشقانی در ادامه عنوان کرد در بازار اینترنت کشور بازیگران اضافی وجود دارند و به همین دلیل ما برای تشکیل کنسرسیوم اپراتورهای ثابت مشوق های مناسبی را در نظر گرفته ایم و انتظار می رود تا خردادماه بتوانیم تکلیف این بازار را مشخص کنیم. این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد:
سرانجام برنامه های ما همگرایی اینترنت ثابت و همراه است؛ به بیانی دیگر باید به سمت اپراتورهای فیکس موبایل برویم و اپراتورهای ثابت و سیار با هم ادغام شوند. به این معنی که بار شبکه ای موبایل و ثابت یکی شده و همگرایی شبکه اینترنت موبایل ثابت، باعث می شود تا سرعت اینترنت ثابت افزایش پیدا کند. وی تاکید کرد در این حوزه باند فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز را در نظر گرفته ایم و این موضوع در حال بررسی است که البته اپراتورها نیز باید در این حوزه فعال باشند.
منبع mehrnews
مشاهده متن اصلی خبر در سایت گجت نیوز