کدام موادغذایی دهانتان را خشک می‌کند؟

کدام موادغذایی دهانتان را خشک می‌کند؟

یک متخصص غدد درباره خشکی دهان در ماه مبارک رمضان و روش‌های رفع آن به بیان توضیحاتی پرداخت.


یک‌شنبه ۲ دی ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۲۹۰۸ بازدید

به گزارش جنوب نیوز، فرهاد وحید متخصص غدد درباره خشکی دهان در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: کار غدد بزاق دهان ترشح ماده بزاقی است که این غدد حدود یک و نیم لیتر در روز بزاق ترشح و به جذب و هضم غذا کمک می‌کنند، به این صورت مواد غذایی در داخل معده نرم و آماده و در روده جذب می‌شود.

وی در ادامه گفت: اگر به هر دلیلی برای غدد بزاقی مشکل ایجاد شود ترشحات آنها کاهش پیدا می‌کند و موجب اختلال در هضم و جذب غذا می‌شود در برخی مشکلات دهان و دندان هم ایجاد می‌شود، یکی دیگر از وظایف ترشحات بزاق دهان این است که مانع تکثیر و رشد باکتری‌ها و میکروب‌ها شوند.

این متخصص غدد افزود: برخی بیمارانی که تحت شیمی‌درمانی و رادیوتراپی هستند دچار خشکی دهان می‌شوند، در این حالت می‌توانند از ترشحات بزاق مصنوعی و آنزیم ها استفاده کنند که حالت پاتولوژیک دارند، ولی خشکی دهان در ماه مبارک رمضان پاتولوژیک نیست و شدت آن ممکن است تغییر کند و می‌توان آن را کنترل کرد.

وی اظهار کرد: برخی افراد در نیمه‌های شب مواد غذایی مصرف می‌کنند و آن را به عنوان سحری در نظر می‌گیرند که این کار کاملاً اشتباه است، افراد باید به موقع سحری را مصرف کنند و آن را از وعده غذایی خود حذف نکنند زیرا مدت زمان غذا مصرف نکردن آنها به ۲۰ ساعت می‌رسد و همین امر موجب از دست رفتن آب بدن و خشکی دهان می‌شود.

پیشگیری از ایجاد بوی بد دهان با رعایت بهداشت دهان و دندان

وحید اظهار کرد: یکی از مسائل مهم در ماه مبارک رمضان ر عایت بهداشت دهان و دندان است، بعد از خوردن افطار و سحر باید مسواک زده شود زیرا مواد قندی و چسبناک موجود در مواد غذایی زمینه رشد میکروب و باکتری‌ها را فراهم می‌کند و همین امر در طول روز باعث ایجاد بوی بد دهان می‌شود؛ افراد می‌توانند در این یک ماه بیشتر از دستگاه بخور استفاده کنند زیرا تا حدودی می‌تواند از خشکی دهان پیشگیری کند.

این متخصص غدد گفت: برخی مواد غذایی موجب خشکی بیشتر دهان می‌شود که بهتر است این مواد غذایی در ماه مبارک رمضان حذف شود، مواد غذایی که حالت اسیدی دارند، ترش مزه و تند و ادویه‌دار هستند، کافئین و قهوه و به خصوص پیاز خام و سیر باعث می‌شود بوی بد دهان بدتر و بدتر شود و مدت زمان طولانی‌تری باقی بماند و از بین نرود اما برخی مواد غذایی مانند پنیر که سرشار از پروتئین و کلسیم و فسفر است می تواند باعث افزایش ترشح بزاق دهان شود.

وی ادامه داد: بعضی از گیاهان مانند خیار، هویج و انواع سبزیجات، موجب ترشحات بیشتر غدد بازاقی می‌شوند و خشکی دهان را رفع می‌کنند، میوه‌هایی همچون پرتقال، هندوانه، خربزه که ویتامین c بیشتری دارند می‌توانند مانع خشکی دهان شوند، افرادی که ویتامین c کمتری جذب می‌کنند باید در مدت زمان افطار تا سحر دو عدد قرص جوشان ویتامین سی استفاده کنند تا کمبود ویتامین c در آنها برطرف شود.

متخصص غدد در پایان تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان باید از غذاهای پرچرب و نمک دار کمتر استفاده شود و هر دو ساعت یک بار آب نوشید زیرا مصرف بیش از حد آب موجب بیماری کلیوی می‌شود و آب بدن یکباره از دست می‌رود.

منبع: باشگاه خبرنگاران




دیدگاه خود را بیان کنید