توصیه های به زنان در آستانه یائسگی

توصیه های به زنان در آستانه یائسگی

گر گرفتگی‌های شبانه‌روزی از علائم اصلی یائسگی در زنان است. توصیه می‌شود در این دوران از مصرف شکر تصفیه شده و محصولات فرآوری شده حتی‌الامکان پرهیز شود.


یک‌شنبه ۲ دی ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۳۶۶۴ بازدید

یائسگی یکی از مراحل طبیعی زندگی زنان است که معمولاً در حدود سن 45 تا 55 سالگی آغاز می‌شود. در این زمان تخمدان‌ها به میزان کمتری استروژن و سایر هورمون‌های زنانه ترشح می‌کنند.

در ابتدا عادت ماهیانه نامرتب شده و بعد به طور کامل قطع می‌شود. یائسگی با تغییرات جسمی و روحی همراه است. گر گرفتگی، تپش قلب و استرس از جمله علائمی هستند که با یائسگی همراه هستند. بعد از یائسگی خطر ابتلا به پوکی استخوان، بیماری‌های قلبی عروقی و افسردگی افزایش پیدا می‌کند.

در این گزارش قصد داریم شما را با علائم و رژیم‌های غذایی در دوران یائسگی آشنا کنیم.

یائسگی با ختم دوران قاعدگی همراه است

المیرا رسولی‌نژاد فوق تخصص زنان و زایمان با اشاره به علائم یائسگی می‌گوید: یائسگی به معنای ختم دوران قاعدگی و باروری است. این عارضه در طی مدت 12 ماه بعد از آخرین قاعدگی شما ایجاد می‌شود. مختل شدن خواب، تحلیل انرژی، احساس ناراحتی، گر گرفتگی‌های شبانه، تپش قلب، استرس و اضطراب از علائم شروع یائسگی در زنان است. بعد از یائسگی چربی‌های تجمع یافته در ران و لگن به بالاتر از کمر و شکم منتقل شده و توده‌های چربی نمایان می‌شوند.

هورمون مردانه تستوسترون افزایش پیدا می‌کند

وی می‌گوید: در این دوره ممکن است فقدان احساس پر شدن سینه‌ها، نازکی موها و چین و چروک روی پوست ایجاد شود. این عارضه باعث کاهش سطح استروژن و افزایش هورمون مردانه تستوسترون می‌شود. در نتیجه موی ضخیم روی چانه، سینه، شکم و لب فوقانی رشد می‌کند.

کاهش هورمون‌های تخمدان باعث چاقی می‌شوند

مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که بین برداشت تخمدان‌ها و تغییر سوخت و ساز بدن رابطه مستقیم وجود دارد. کاهش هورمون‌های تخمدان باعث بروز چاقی و ایجاد توده‌های چربی می‌شود. یائسگی ممکن است به دلیل عدم کفایت اولیه تخمدان ایجاد شود.

مصرف موادغذایی خود را متعادل کنید

رسول هاشمی متخصص تغذیه در همین راستا نیز می‌گوید: ورزش‌های هوازی سوخت و ساز بدن را تقویت می‌کند و باعث سوزانده شدن چربی و در نتیجه جلوگیری از پوکی استخوان می‌شود. در دوران یائسگی قطع کامل موادغذایی پرکالری توصیه نمی‌شود. از رژیم‌های سخت و شدید که باعث پوکی استخوان‌ها، ضعیف شدن عضلات و کاهش سوخت و ساز بدن می‌شوند، استفاده نکنید.

در میانسالی میزان کالری مصرفی در طول روز 200 تا 400 کالری کمتر از گذشته است. با افزایش سن بدن نمی‌تواند حجم زیاد موادغذایی را تحمل کند. بنابراین وعده‌های غذایی باید اندک باشند.

از شکر تصفیه شده استفاده نکنید

وی می‌گوید: شکر تصفیه شده باعث تشدید علائم گر گرفتگی در زنان می‌شود. بنابراین بهتر است از مصرف شربت ذرت و سایر شکرهای موجود در غذاها و محصولات فرآوری شده پرهیز کنید.

غذاهای فیتواستروژن‌دار بخورید

هاشمی معتقد است: بهتر است مصرف قهوه، چای، الکل، نوشابه و ادویه را کاهش دهید. مصرف آب را در طول روز به حداقل 8 لیوان برسانید. سعی کنید غذاهای حاوی فیتواستروژن مثل لوبیاها، حبوبات، سیب زمینی، جلبک‌های دریایی، هویج، سیب و سویا را افزایش دهید.

در پایان قابل ذکر است که: یائسگی به معنی ختم دوران قاعدگی و باروری است. این عارضه با تغییرات جسمی و روحی همراه است. در این مدت استروژن کاهش و تستوسترون افزایش می‌یابد.




دیدگاه خود را بیان کنید