معرفی 15 زن موفق و تاثیرگذار ایرانی در جهان

معرفی 15 زن موفق و تاثیرگذار ایرانی در جهان

کشور ایران زنان موفق و افتخار آفرینان بسیاری دارد، از این رو قصد داریم در ادامه 15 زن موفق و افتخار آفرین ایرانی را معرفی کنیم.


یک‌شنبه ۲ دی ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۱۰۶۳۴ بازدید

15 زن موفق ایرانی

کشور ایران در دنیای امروزه یکی از پیشرو ترین و قدرتمندترین کشورها در زمینه های مختلف در جهان می باشد که تمام این پیشرفت ها و افتخار آفرینی ها به لطف حضور تعداد زیادی از دانشمندان و افراد نخبه ایرانی است که نه تنها در ایران بلکه در کشورهای دیگر جهان نیز شناخته شده هستند که هر یک از این افتخارات مایه مفتخر بودن ملت ایران شده است.

با این وجود برخی از این افراد نخبه و باهوش در کشور ایران متولد شده اند و برخی دیگر نیز در خارج از کشور ایران به دنیا آمده اند و برای رسیدن به موفقیت و افتخار آفرینی برای ایران و ملت ایران نهایت تلاش و سعی خود را بکار گرفته اند. ادامه این مطلب از بخش سبک زندگی نمناک شما را با 15 زن افتخار آفرین و موفق ایرانی آشنا سازیم تا آنها را هرچه بهتر بشناسید.

1- خانم انوشه انصاری

خانم انوشه انصاری متولد 12 سپتامبر 1966 "21 شهریور سال 1345 " در مشهد است که یک مهندس و نخبه ایرانی و بنیانگذار شرکت " Prodea Systems " می باشد. وی در سال 2001 تواسنت با سود 10.8 میلیون دلاری روبرو شود که این منجر به ثبت اسم وی به عنوان یکی از تاجران و سرمایه داران خانم شود.

همچنین وی اولین خانم و چهارمین مسافر فضا که هزینه مسافرت را خودش پرداخت نمود، می باشد و این روزها نیز مدیرعامل شرکت " Prodea Systems " در کنار همسرش آقای امیر انصاری می باشد و بیزینس قبلی وی Telecom Technologies بود که بنیانگذار آن بود و توانست با استفاده از آن محبوب شود.

2- خانم پریسا تبریز

یکی دیگر از پر افتخارترین بانوان ایرانی که از شناخته ترین افراد در زمینه تکنولوژی است، خانم پریسا تبریز است که متولد سال 1983 میلادی می باشد و فوربس از آن در 30 زن برتبر جهان در سال 2012 میلادی نام برد و علت آن هم این است که وی جزء مهم ترین نیروها و اشخاصی است که در امنیت گوگل کروم فعالیت دارد.

حالب است بدانید که وی تنها چند ماه بعد از فارق التحصیلی اش توانست در گوگل راه پیدا کند و این روزها به عنوان شاهزاده امنیت Chrome Security شناخته شده است.

3- خانم رکسانا ورزا

خانم رکسانا ورزا در حال حاضر در استارتاپ های شرکت معروف مایکروسافت در کشور فرانسه است که هم زمان دو برنامه Bizspark و Microsoft Ventures را برعهده دارد. در آوریل ماه سال 2013 میلادی، سایت بیزینس اینسایدر وی را به عنوان یکی از 30 خانم موفق زیر 30 سال در زمینه تکنولوژی معرفی کرد که این باعث افتخار تمام ایرانیان است. او همچنین قبل از ورود به مایکروسافت در زمینه های مختلف دیگری نیز فعالیت داشته است.

4- خانم ثریا دارابی

خانم ثریا دارابی بنیانگذار شرکت مد و فشن " Zady " است که در زمینه فروش و طراحی لباس های شیک و بروز از پیشروترین شرکت های جهان است. وی قبل از تاسیس و بنیانگذاری شرکت Zady در نیویورک تایمز مشغول به کار بود که این بخش توانست دیدگاه اش را نسبت دنیای دیجیتال تغییر یافت. وی در بخش مدیریت شبکه های اجتماعی توانست از مهم ترین افراد باشد و تاثیر به سزایی از خود برجای بگذارد و هم اکنون در بروکلین واقع در نیویورک در حال زنذگی است.

5- خانم رکسانا مصلحی

پرفسور رکسانا مصلحی، اپیدمیولوژیست ژنتیکی محبوب جهانی است که مطالعه بسیار دقیق و مفهومی در پیش آگاهی از سرطان و پیشگیری از آن را در دفترچه زندگی نامه خود دارد. وی در ایران متولد شده است و اما در کانادا رشد کرد و در زمینه اپیدمیولوژی ژنتیک و مولکلول مطالعه قابل تامل تاثیرگذاری نمود. وی در زمینه درک علت ارثی بودن بیماری ها و نیز تعاملات ژن و محیط در گسترش بیماری توانست نقش ایفا سازد.

6- خانم مریم میرزاخانی

خانم مریم میرزا خانی یکی از خانم های ریاضی دان جهان بود که در ایالات متحده زندگی می نمود. او در سابقه درخشان کاری خود از سال 2008 میلادی به عنوان استاد دانشگاه در دانشگاه استنفورد خدمت کرده است. پس از گذشت چندین سال در نهایت در سال 2014 میلادی به اولین زن و اولین ایرانی موفق به کسب و بدست آوردن مدال فیلدز که معتبرترین مدال در حوزه ریاضی است، شد. اما متاسفانه وی در تاریخ 23 تیر سال 1396 در گذشت و جان خود را از دست داد.

7- خانم ماریا خرسند

خانم ماریا خرسند، دارای کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر است که به عنوان مدیر اجرایی " SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut " در سوئد می باشد که اخیرا مدیرعامل مجموعه بزرگ Dell گردید. اما یکی از قابلیت هایی که هر گوشی ای از آن بهرمند است، قابلیت بلوتوث است که در گذشته نه چندان دور اختراع شد و برای اشتراک گذاشتن فایل ها میان گوشی های مختلف کاربرد داشت و دارد که مخترع آن خانم ماریا خرسند که یک خانم ایرانی است، می باشد.

8- خانم پردیس ثابتی

خانم پردیس ثابتی یک زیست شناس محاسباتی ایرانی-آمریکایی است که در زمینه ژنوم ملاریا و ژنتیک پزشکی و تکاملی توانست مطالعه بسزایی را ایفا سازد و الگوریتمی را برای کار هر چه آسانتر مشخص نماید. او در دانشگاه هاروارد آمریکا تحصیل نموده است و سومین زن در تاریخ این دانشگاه است که موفق به کسب معدل 100 از این دانشگاه گردیده است.

9- خانم کریستین امان پور

کریستین امانپور متولد 12 ژانویه 1958 (دی ماه 1336) می باشد که یکی از مشهورترین و نام آورترین زنان ایرانی در خارج از کشور است و این روزها به عنوان مجری در تلویزیون بریتانیا فعالیت دارد. وی یکی از افراد شاخص و مهم شبکه خبری CNN است و مصاحبه های شبانه توسط وی صورت می گیرد. همچنین وی یکی از معدود خبرنگاران زن در جهان است که بیشترین میزان دنیال کننده را در صفحات مجازی داراست.

10- خانم مینو اختر زند

مینو اختر زند فرماندار فعلی منطقه " Jönköping " در سوئد است که وی در تهران متولد شد و در سن 17 سالگی به استکهلم سفر کرد تا در رشته مهندسی الکترونیک تحصیل نماید. وی دارای سابقه کاملا درخشانی در طول عمرکاری خود است و از مهم ترین آنها می توان به منصوب شدن وی به عنوان مدیرکل راه آهن سوئد اشاره نمود و در ژوئن سال 2009 میلادی معاون رئیس اداره زیرساخت های راه آهن اروپا تبدیل گشت.

در نهایت پس از مدت ها کار در سال 2010 به عنوان فرماندار منطقه " Jönköping " منصوب شد و تا اکنون در این سمت جای دارد.

11- خانم ترانه رضوی

ترانه رضوی یک پزشک معمولی نیست و وی پزشک شرکت بزرگ و جهانی گوگل در " Mountain View " کالیفرنیا می باشد و وظیفه وی حفظ سلامت کارکنان این شرکت بزرگ می باشد. همچنین وی به این علاقمند است تا بتواند تاثیر ترفندهای علمی و تکنولوزی را در سلامت انسان را آگاهی بیابد.

12- خانم رودابه بختیار

رودابه یا رودی بختیار این روزها تولید کننده تلویزیون تامسون رویترز است. وی فعالیت خود را از شبکه CNN آمریکا آغاز کرد و بعد از مدتی مجری بخش " CNN Headline News Tonight" گردید. با این وجود وی دارای بیش از یک دهه تجربه کاری در رسانه های بزرگ جهان اعم از رویترز ، CNN و... را در سابقه کاری خود داشته است.

13- خانم گلی عامری

یکی دیگر از افتخار آفرینان ایرانی در خارج از کشور خانم گلی عامری است که یک دیپمات و تاجر ایرانی-آمریکایی می باشد. او رئیس و مدیرعامل " Global Engagement " می باشد که این شرکت به منظور تقویت تعاملات میان آمریکا و دیگر نقاط جهان می باشد و هدف تاسیس این شرکت افزایش ارزش های مشترک و احترام متقابل می باشد.

وی معاون نخست وزیر سابق امور ارزش های انسان دوستانه و دیپلماسی فدراسشیون بین الملل صلیب سرخ بود. او همچنین معاون وزیر خارجه امور آموزشی و فرهنگی ایالات متحده بوده است. وی در سال 2007 میلادی از طرف " NW Women’s Journal " به عنوان یکی از 100 زن قدرتمند شمال غرب آمریکا انتخاب شد.

14- خانم مونا جراجی

پروفسور مونا جراحی متولد ایران است و یکی از شناخته شده ترین و معتبرترین دانشمندان، ریاضیدانان، فیزیکدانان و محققان در ایالات متحده آمریکا می باشد. وی نشان " استعداد برتر حرفه ای جوان سال " را از کاخ سفید و به وسیله رئیس جمهور وقت به دلیل تحقفیقات فراوان وی در فناوری " تراهرتز " دریافت نمود. این روزها وی به عنوان یکی از جوان ترین استادیارهای زن در دانشگاه برکلی کالیفرنیا است.

15- خانم فرح کریمی

فرح یا فرحناز کریمی یکی دیگر از موفق ترین زنان ایرانی در جهان می باشد و از مهم ترین سوابق کاری وی می توان به منصوب شدن وی در پارلمان کشور هلند در بین سال های 1998 الی 2006 میلادی اشاره نمود.




دیدگاه خود را بیان کنید