راهنمای خرید پاور بانک شیائومی

راهنمای خرید پاور بانک شیائومی

پاوربانک‌های شیائومی مدتی‌ است که نظر بسیاری از کاربران ایرانی را به خود جلب کرده است. همین امر باعث شده برخی از کاربران ناآگاه با خرید پاوربانک‌های جعلی سرمایه خود را دور بیندازند. برای همین امروز در این مقاله سعی کرده‌ایم سیر تا پیاز پاوربانک‌های شیائومی را برایتان بیان کنیم.


دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۹۶۰۳ بازدید

ستاره | سرویس تکنولوژی – این روز‌ها همه یا بخاطر مشکل بی‌برقی یا بخاطر گشت و گذار و دسترسی نداشتن به برق بدنبال خرید یک پاوربانک خوب هستند. در این میان پاوربانک‌های شیائومی با استقبال خوبی از جانب مردم روبرو شده است؛ به همین خاطر بر آن شدیم تا در مقاله‌ای از تاریخچه این کمپانی بگوییم و سپس درمورد پاوربانک‌های شیائومی، دلیل قیمت‌های پایین‌شان و روش تشخیص مدل‌های تقلبی‌شان صحبت کنیم.

تاریخچه شرکت شیائومی

تمرکز اصلی شرکت شیائومی از ابتدا بر ساخت گوشی‌های هوشمند با قیمت مقرون به صرفه و کیفیت بالا بود، ولی خلاقیت این کمپانی انتها نداشت و وارد سایر بازار‌های کالای الکترونیک و گجت هوشمند شد. محصولاتی مثل پاور بانک شیائومی، تصفیه هوا شیائومی، انواع هدفون، هدست و هندزفری شیائومی، اسپیکر شیائومی، دوربین شیائومی، دستبند سلامتی شیائومی، لپ تاپ شیائومی، تبلت شیائومی و… همگی طیف کالایی شیائومی را شامل شدند. این کالا‌ها محصول شرکتی است که در سال ۲۰۱۰ به عنوان یک استارت آپ کوچک که ابتدا هدفش طراحی گوشی هوشمند بسیار ارزان قیمت و فروش آن‌ها از طریق اینترنت بود، وارد بازار شد. اما با اینکه بسیار دیر وارد بازار شد، در عمل نشان داد در چرخه رقابت حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

نخستین گوشی شیائومی تقریباً هم‌زمان با آیفون ۴s وارد بازار شد و به طرز عجیبی فروش موفقی داشت و نشان داد همیشه اولین بودن شرط موفقیت نیست؛ بلکه برای موفق شدن دلایل دیگری نیز لازم است. دلیل موفقیت بزرگ شیائومی را در استراتژی هوشمندانه آن می‌توان دید. شیائومی فقط و فقط به اینترنت تکیه کرد و برای تبلیغات و برندسازی خود از بستر شبکه‌های اجتماعی استفاده کرد، مورد بعد پشتیبانی قوی و سریع شیائومی بود که با برنامه‌ریزی و پلن تجاری به روز، سبب شد بسیار سریع و دقیق در میان قشر جوان کشور چین پذیرفته شود و خریداری گردد. کیفیت محصولات شیائومی نیز به قدری بالا است که آن را اپل چین یا اپل ۲ می‌شناسند. استراتژی بلند مدت شیائومی باعث شد تا طی چند سال در میان شرکت‌های برتر جهان دیده شود؛ بطوری که طی آماری سهم این شرکت از بازار گوشی‌های هوشمند جهان در حدود ۵٫۸ درصد است. در واقع این عدد نشان دهنده این است که شیائومی در رتبه ۵ جهان قرار دارد، رتبه پنجم برای شرکتی که در طی پنج سال به آن رسیده‌ بسیار شگفت‌انگیز و جالب است. در حال حاضر شیائومی حرف اول را در بازار گوشی‌های هوشمند چین می‌زند و خود را از برند‌های با سابقه و سرسختی مثل هواوی و لنوو بالاتر کشیده‌است.

پاوربانک شیائومی

پاوربانک‌های شیائومی نیز همانند گوشی‌های هوشمندش برای خرید وسوسه‌کننده هستند. به چند دلیل! یکی اینکه قیمت پاوربانک‌های شیائومی نسبت به سایر برند‌ها مقرون به صرفه‌تر است؛ در عین حال که این کمپانی تلاش کرده کیفیت محصولاتش در بازار رقابتی کم از کیفیت سایر برند‌های سابقه‌دار نداشته باشد. البته بستگی دارد شما چه فاکتور‌هایی برای خرید یک پاوربانک داشته باشید. اما از نظر تعداد سوکت‌ها، وزن مناسب، جنس بدنه‌ی خوب و شارژ راحت این پاوربانک‌ها باید خیالتان راحت باشد.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید پاوربانک به همراه نکات کلیدی

دلیل قیمت مناسب پاوربانک‌ های شیائومی

مدیرعامل شیائومی، «لی جون» (Lei Jun)، در ماه آوریل اعلام کرد که حاشیه سود حاصل از فروش محصولات سخت‌افزاری این شرکت بعد از کسر مالیات، همواره محدود به ۵ درصد خواهد بود. این یعنی تمام گجت‌های شیائومی، از گوشی‌های هوشمند گرفته تا محصولات خانگی، مشمول این قانون هستند.
این بدین معناست که شیائومی از مدل کسب‌وکار شرکت‌هایی مانند وان‌پلاس پیروی نمی‌کند که تقریبا هرساله قیمت محصولاتش را افزایش می‌دهد. به دلیل اتخاذ این استراتژی، محصولات این شرکت در مقایسه با رقبا همواره قیمت مناسب‌تری دارند و این خبر خوبی برای طرفداران این شرکت محسوب می‌شود.
بخش اعظمی از سود این شرکت از طرف درآمد به‌دست‌آمده از فروش وسایل جانبی و محتوا‌ها و خدمات دیجیتالی به‌دست می‌آید. برای افزایش فروش در این بخش، این شرکت باید تا آنجایی که می‌تواند گوشی‌های بیشتری را به فروش برساند و پایین نگه‌داشتن قیمت آن‌ها در راستای همین استراتژی است.
تشخیص پاوربانک شیائومی اصل از تقلبی

چینی‌ها به خودشان هم رحم نمی‌کنند و حتی از برند‌های معروفشان هم مدل تقلبی‌اش را می‌سازند. محصولات خوب شرکت شیائومی نیز از دست کپی‌کاران چینی در امان نمانده است. اما با اینکه کپی‌کار‌ها نهایت دقت را در ساختن جنس تقلبی به کار می‌برند هنوز چند نشانه برای تشخیص یک پاوربانک اصل از تقلبی وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند:

کد امنیتی و لیبل محصولات شیائومی

اولین و ساده‌ترین راه برای تشخیص اصالت پاوربانک استفاده از کد امنیتی است که شرکت شیائومی برای جلوگیری از تولید اجناس تقلبی محصولاتش طراحی کرده و به همراه لیبلی روی کارتن کالا‌های خود الصاق می‌کند. با مخدوش کردن قسمت مشخص شده در لیبل سریالی ۲۰ رقمی نمایان می‌گردد. امکان قبولی اجناس تقلبی در این آزمون بسیار کم است. اما معمولا پاوربانک‌های شیائومی که از طریق کانال‌های رسمی در خارج از چین به فروش می‌رسند، حامل این لیبل نیستند درحالیکه اصل می‌باشند. روش تشخیص اصالت این نوع از محصولات موارد دیگری‌ست که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

کابل یو اس بی همراه برای شارژ پاوربانک

کابل MicroUSB همراه پاوربانک اصل فاقد مارک Mi است و بجای آن دارای علامت رعد حک شده بر روی روکش بخش MicroUSB است. البته گاهاً شیائومی در قسمت پایینی روکش USB استاندارد، از حروف انگلیسی مانند J برجسته نیز استفاده می‌کند، ولی در کل حضور و یا عدم حضور این نشانه دلیلی بر اصل یا بدل بودن نیست. با این حساب از این پس در صورت رویت لوگوی چاپ یا حک شده Mi روی هر قسمت کابل و یا علامت رعد روی بدنه USB استاندارد یقین بدانید که کالای شما جعلیست. این ترفندیست که معمولاً سازندگان اجناس تقلبی استفاده می‌کنند چرا که ما اکثراً وجود آرم شرکت سازنده را نشانه‌ای از اصل بودن کالا می‌پنداریم و آن‌ها به این امر کاملاً واقفند. همچنین فضای داخلی پورت USB استاندارد در کابل جنس اصلی مشکی است. در صورتی که معمولاً این فضا در کابل‌های تقلبی سفید است (شماره ۳). بعلاوه دیگر تفاوت‌های موجود در ظاهر هر دو پاور بانک را در شکل ( شماره ۱ و ۲) مشاهده می‌کنید.

نگه داشتن دکمه پاوربانک
نگاه داشتن دکمه پاور در پاوربانک‌های اصل شیائومی هنگام شارژ کردن موجب خاموشی کل LED‌ها می‌گردد و با رها نمودن دکمه، کل LED‌ها به یکباره روشن و لحظاتی بعد به حالت عادی خود یعنی چشمک زن درمی‌آیند و میزان شارژ پاوربانک را نشان می‌دهند. در پاوربانک‌های تقلبی با فشردن این دکمه هنگام شارژ هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

نوشته‌های چاپ شده برروی بدنه

لوگوی mi و آدرس سایت mi.com که روی بخش پایینی بدنه آلومینیومی قرار دارند و همچنین مشخصاتی که بر روی بخش تحتانی پاوربانک‌های اصلی شیائومی قرار دارد همگی به رنگ خاکستری روشن و کاملاً مشخص می‌باشد؛ بطوری که با عبور انگشتان خود بر روی آن‌ها بافت برجسته آن را احساس خواهید کرد. این درحالیست که در پاوربانک‌های جعلی موارد چاپی معمولا تیره‌تر و یا مشکی کدر و گاهاً نامشخص هستند.

لوگوی تجاری شیائومی

پاوربانک‌های اصل شیائومی حامل لوگوی برجسته mi در انتهای بدنه پورت USB استاندارد خود هستند که بخوبی زیر نور طبیعی قابل مشاهده‌اند؛ درحالیکه موارد تقلبی فاقد آن می‌باشند. البته این مورد در پاوربانک‌های شیائومی با ظرفیت ۱۶۰۰۰ میلی آمپر ساعتی ممکن است صدق نکند و علت آن تنها در سری ساخت آن است. اگر شاهد این لوگو در درگاه USB استاندارد پاور بانک خود هستید، این بدان معنی است که پاور بانک شما تولید سری جدید شیائومی است و بغیر از این لوگوی برجسته هیچ تفاوتی با سری پیشین ندارد.

شارژ گوشی موقع شارژ شدن خود پاوربانک

پاوربانک اصلی شیائومی هنگامی که خود با استفاده از درگاه MicroUSB در حال شارژ است، می‌تواند با اتصال کابل USB مخصوص شارژ گوشی‌های موبایل به پورت USB استاندارد پاوربانک آن را شارژ کند. تنها لازمه این آزمون یک شارژر با قدرت مناسب است. استفاده از پورت USB کامپیوتر توان لازم را ندارد. پاوربانک‌های بدل این توانایی را ندارند و با اتصال گوشی موبایل اتفاق خاصی نمی‌افتد و به شارژ خود ادامه می‌دهند. تنها با خارج کردن شارژر از منبع برق، گوشی موبایل شروع به شارژ شدن خواهد کرد.

ظرفیت پاوربانک‌های شیائومی

پاوربانک‌های شیائومی فقط با ظرفیت‌های زیر تولید شده‌اند و هر ظرفیتی غیر از این‌ها گواه جعلی بودن پاوربانک شماست:

پاور بانک ۵۰۰۰ میلی آمپر (رونمایی‌شده در سال ۲۰۱۵)

پاور بانک ۵۲۰۰ میلی آمپر (تولیدش متوقف شده است)

پاور بانک ۱۰۰۰۰ میلی آمپر (رونمایی‌شده در سال ۲۰۱۵)

پاور بانک ۱۰۴۰۰ میلی آمپر (تولیدش متوقف شده است)

پاور بانک ۱۶۰۰۰ میلی آمپر (رونمایی‌شده در سال ۲۰۱۵)

پاور بانک ۲۰۰۰۰ میلی آمپر (رونمایی‌شده در نوامبر سال ۲۰۱۵)

احتمالاً تولید پاور بانک‌های ۵۲۰۰ و ۱۰۴۰۰ میلی آمپر متوقف شده است و شما آنان را در فروشگاه‌ها به ندرت بتوانید بیابید.


دیدگاه خود را بیان کنید