راهنمای انتخاب لباس مناسب نوزاد در تابستان و مراقبت‌های لازم در فصل گرما

راهنمای انتخاب لباس مناسب نوزاد در تابستان و مراقبت‌های لازم در فصل گرما

بهترین لباس مناسب نوزاد در تابستان لباس‌هایی با پارچه نخی پنبه ای هستند. سرهمی (بادی) کوتاه یک مدل مناسب برای نوزاد است. برای پوشاندن لباس مناسب نوزاد در تابستان و مراقبت از او رعایت نکاتی لازم است.


چهار‌شنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۵۷۲۶ بازدید

ستاره | سرویس مادر و کودک - حفاظت از نوزاد در مقابل تغییرات دما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اگر نمی‌دانید نوزاد چگونه گرما و سرما را احساس می‌کند، کافی است این نکته را در نظر بگیرید که وقتی شما احساس سرما می‌کنید نوزادتان نیز سردش است و اگر احساس گرما می‌کنید، حتما نوزادتان نیز از گرما کلافه شده است. چه دمای هوا به زیر صفر برسد و چه بالای ۴۰ درجه سانتی گراد باشد، تنها کاری که باید بکنید، زیاد کردن یا کم کردن لایه‌های لباس نوزاد است. فصل گرما در پیش است و پیدا کردن لباس مناسب نوزاد در تابستان یکی از دغدغه های پدر و مادرهاست. اما پیش از تهیه لباس برای نوزاد بهتر است که نکاتی کلیدی را به خاطر داشته باشید.

نکاتی برای پوشاندن لباس مناسب نوزاد در تابستان

گرمای بیش از حد و رطوبت بالا در تابستان برای نوزادان خطرناک است. آن‌ها هنوز نمی‌توانند درجه حرارت بدن خود را تنظیم کنند، به همین دلیل ممکن است دچار SIDS (سندروم مرگ ناگهانی نوزاد) در تابستان شوند. به کار بستن نکات زیر به پوشاندن لباس مناسب نوزاد در تابستان کمک می‌کند.

لایه‌های لباس را کم کنید. هنگامی که دمای هوا از ۲۴ درجه سانتی گراد بالاتر می‌رود، تنها یک لایه لباس برای نوزاد کافی است

سر نوزاد را با یک کلاه نازک بپوشانید. نوزادان از طریق پا‌ها و سر دمای بدن شان را تنظیم می‌کنند. خواه هوا سرد باشد یا گرم، وجود کلاه برای محافظت سر نوزاد از تابش مستقیم آفتاب ضروری است. بنابراین، حتی در یک روز خیلی گرم نیز بهتر است پا‌ها و سر نوزاد پوشانده شود. جوراب و کلاه های نخی بهترین انتخاب برای فصل گرما هستند.

لباس‌های نازک را انتخاب کنید. در روز‌های تابستان هوای بیرون بسیار گرم است، بهتر است از لباس‌های نازک و نخی (به ویژه هنگام خواب) برای نوزاد استفاده کنید. در صورت نیاز هنگام خواب یک سرهمی نازک یا کیسه خواب خنک به نوزاد بپوشانید. هنگامی که نوزادان شروع به غلت زدن می‌کنند دیگر نیازی به کیسه خواب ندارند. اگر نوزاد را داخل کریر یا قنداق قرار می‌دهید، در نظر داشته باشید که پارچه آن قابل تنفس باشد تا نوزاد دچار گرمای بیش از حد نشود.

نوزاد را در معرض نور مسقیم خورشید قرار ندهید. اگرچه FDA (سازمان غذا و داروی امریکا) استفاده از کرم ضد آفتاب را برای نوزادان زیر ۶ ماه مجاز نمی‌داند، اما بیشتر پزشکان استفاده از کرم ضد آفتاب برای نوزادان در کلیه سنین را توصیه می‌کنند. در تابستان و زمستان بهتر است از قرار گرفتن نوزاد تازه متولد شده در معرض نور مستقیم خورشید اجتناب کنید. اگر به ساحل می‌روید، سایبانی برای نوزاد به همراه داشته باشید. اگر دمای هوا بالا و تابش خورشید شدید است، ساحل را به سرعت ترک کنید.

از چشمان نوزاد محافظت کنید. با استفاده از عینک آفتابی مخصوص، چشمان نوزاد را در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید، ۱۰۰ ٪ محافظت کنید.

مراقب پوست ظریف نوزاد باشید. از آنجا که پوست نوزاد بسیار نازک و لطیف است، در اثر گرمای هوا و حتی اصطکاک بین پوست و پارچه لباس آسیب می‌بیند. در نتیجه بهتر است لباس‌های آزاد و فاقد مواد شیمیایی بر تن نوزاد کنید.
انواع لباس مناسب نوزاد در تابستان

زیر پوش
زیرپوش پنبه‌ای سفید برای نوزاد کاربرد زیادی دارد. اگر دمای هوا بالا رود، می‌توانید با خیال راحت لباس رویی نوزاد را در بیاورید، در حالیکه زیرپوش پنبه‌ای بر تن اوست.

بادی (سرهمی)
برای نوزاد بادی پنبه‌ای تهیه کنید، به گونه‌ای که بین پا‌ها قابل باز شدن باشد. این قابلیت نه تنها تعویض پوشک را آسان می‌کند، بلکه پوشاندن و درآوردن آن را نیز راحت می‌کند.
در فصل تابستان، بادی‌هایی کوتاه بر تن نوزاد کنید تا بتواند دست‌ها و پاهایش را آزادانه حرکت دهد و مانع از عرق کردن نوزاد شود.

جوراب و پاپوش پنبه‌ای
از جوراب و پاپوش‌های پنبه‌ای ساده برای پوشاندن پا‌های نوزاد استفاده کنید. جوراب‌های نازک و سبک را انتخاب کنید تا موجب گرم شدن بیش از حد نوزاد نشوند. از پوشاندن کفش به نوزاد در تابستان خودداری کنید.

کلاه
همان گونه که در بالا گفته شد، پا و سر نوزاد به او کمک می‌کند تا دمای بدنش را تنظیم کند. کلاه‌های نخی پنبه‌ای بهترین انتخاب برای روز‌های تابستان هستند.

لباس مناسب نوزاد در زمستان

به کار بستن نکات زیر کمک می‌کند تا در فصل سرما، لباس مناسب به تن نوزاد بپوشانید.

بهترین دستورالعمل پوشاندن لباس مناسب نوزاد در زمستان این است: تعداد لایه‌های لباس نوزاد بایستی یکی بیشتر از تعداد لایه‌های لباس‌هایی باشد که خودتان به تن دارید.

پوشاندن چند لایه لباس به نوزاد بهترین روش برای گرم نگه داشتن نوزاد در زمستان است، زیرا هوا در بین لایه‌های لباس گیر می‌افتد و نقش عایق را بازی می‌کند. لباس‌های نازک نخی بهترین گزینه اند. یک لباس بادی سرهمی برای اولین لایه انتخاب کنید. سپس به میزان مورد نیاز لایه‌های لباس را بیافزایید (برای نمونه پیراهن آستین بلند، شلوار یا ژاکت و کاپشن در صورتی هوا خیلی سرد باشد).

نوزاد را کاملا بپوشانید. نوزاد را به طور کامل از سر تا انگشتان پا بپوشانید. در صورت نیاز دستکش، جوراب ضخیم و چکمه را فراموش نکنید.

همواره یک پتو به همراه داشته باشید. اگر با کالسکه بیرون می‌روید، حتما پتو به همراه داشته باشید، هم چنین کاور بارانی نیز در روز‌های زمستان مورد نیاز می‌شود.

هنگام نشستن در صندلی ماشین، کاپشن نوزاد را در بیاورید. کت، کاپشن و لباس‌های خیلی حجیم هنگام نشستن در صندلی ماشین موجب پایین آوردن ایمنی آن می‌شوند. ممکن است کمربند به درستی بسته نشود و در صورت بروز حادثه ایمنی کودک را حفظ نکند. نگران سرما نباشید، او هنوز هم چندین لایه لباس و کلاه و دستکش به تن دارد.

از گرم کردن بیش از حد نوزاد بپرهیزید. پوشاندن لایه‌های متعدد لباس به نوزاد (لباس گرم به همراه پتو) موجب گرم شدن بیش از حد نوزاد می‌شود و او را در معرض خطر SIDS (سندرم مرگ ناگهانی نوزاد) قرار می‌دهد. هنگامی که از بیرون وارد خانه می‌شوید، بلافاصله لباس‌های نوزاد را کم کنید (حتی اگر او خواب باشد!).

دمای اتاق را خنک نگه دارید. فرقی نمی‌کند زمستان باشد یا تابستان، دمای اتاق خواب نوزاد بایستی در حدود ۲۰ تا ۲۲ درجه سانتی گراد باشد. برای اطمینان از راحتی نوزاد، گردن او را لمس کنید و بررسی کنید که بیش از حد عرق نکرده نباشد. افزودن اندکی رطوبت (بخور سرد) نیز هوای اتاق نوزاد را مطلوب می‌کند.

ترجیحا از پتو در شب استفاده نکنید. به اندازه کافی لباس گرم بر تن نوزاد بپوشانید که نیازی به پتو نداشته باشد. افتادن پتو بر سر نوزاد خطر SIDS را افزایش می‌دهد.
نحوه لباس پوشاندن به نوزاد در هوای گرم یا سرد

هنگامی که دمای هوا معتدل است، از قانون لایه‌های لباس (تعداد لایه‌های لباس نوزاد یکی بیشتر از تعداد لایه‌های لباس شما) استفاده کنید. همچنین مراقب باشید که لباس‌های نوزاد همیشه همیشه خشک باشد، زیرا لباس مرطوب یا خیس در هوای کمی سرد (حدود ۵ درجه سانتی گراد بالای صفر) موجب هیپوترمی می‌شود. هیپوترمی یا سرمازدگی کاهش دمای طبیعی بدن است که برای نوزادان بسیار خطرناک است. هنگامی که خارج از منزل هستید، خشک بودن پوشک نوزاد را مرتبا بررسی کنید و در صورت خیس بودن به سرعت عوض کنید. افزون بر این هنگامی که نوزاد در صندلی ماشین یا کالسکه نشسته است، فارغ از اینکه دمای هوا چند درجه است، با استفاده از کلاه، عینک آفتابی یا سایبان او را از تابش مستقیم آفتاب محافظت کنید.

دمای مناسب برای نوزاد

فارغ از اینکه دمای هوا چند درجه است، دمای بدن نوزاد بایستی بین ۳۶.۵ تا ۳۷.۵ باشد. اندازه گیری دمای بدن از مقعد دقیق‌تر است. هنگامی که دمای بدن خارج از محدوده طبیعی است، ممکن است نشانه‌ای از بیماری باشد. چه تابستان باشد و چه زمستان، دمای اتاق نوزاد باید بین ۲۰ تا ۲۲ درجه سانتی گراد باشد. اگر نوزاد نارس متولد شده، بهتر است دمای محیط ۲۳ درجه سانتی گراد باشد.
در صورت گرم شدن بیش از حد محیط، خطر ابتلا به SIDS افزایش می‌یابد. اگر محیط خیلی سرد باشد، احتمال هیپوترمی بالا می‌رود.
هنگامی که نوزاد بیمار است و تب دارد، لباس‌های نازک‌تر با پارچه آکریلیک بر تن او بپوشانید.

نشانه‌های گرمی یا سردی بیش از حد نوزاد

هنگامی که نوزاد بیش از حد گرم می‌شود، رنگ پوستش بر افروخته می‌شود، عرق می‌کند و نفس نفس می‌زند. گرمای بیش از حد نوزاد موجب بی‌قراری و تحریک پذیری شده و در موارد شدیدتر منجر به شوک گرمایی می‌شود. اگر نوزاد گرمش است، لباس‌هایش را کم کنید. اگر دمای بدن نوزاد به سرعت پایین نیامد، به اورژانس پزشکی مراجعه کنید.
سرمای زیاد موجب بی حسی و هیپو ترمی در نوزاد می‌شود. در صورت بیهوشی یا عدم پاسخگویی نوزاد به سرعت به پزشک مراجعه کنید. اگر نوزاد از سرما یخ زده باشد، ناحیه آسیب دیده به رنگ سفید یا خاکستری در می‌آید و تاول می‌زند. این شرایط اورژانسی است و بایستی بلافاصله به پزشک یا اورژانس مراجعه شود.

جمع بندی

بهترین انتخاب برای لباس نوزاد، لباس‌های نخی پنبه‌ای هستند.

لباس سرهمی کوتاه (بادی) لباس مناسب نوزاد در تابستان است.

استفاده از جوراب و کلاه نخی نازک نیز در تابستان توصیه می‌شود.

برای جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید، از آفتابگیر و عینک آفتابی استفاده کنید.


دیدگاه خود را بیان کنید