برنج خام میتواند به دلایلی بوی نامطبوعی به خود بگیرد و این بو موقع پخت غذا آزار دهنده خواهد بود. از طرف دیگر گاهی ظرفی که با آن برنج طبخ میکنید مانند پلوپز، بر اثر ماندن طولانی مدت برنج پخته در آن بوی بدی به خود میگیرد. خب در این شرایط ناخوشایند باید چه کاری انجام دهیم؟ در این مطلب به چگونگی از بین بردن بوی بد برنج خام و بوی بد ظرف برنج با استفاده از آب لیمو و سرکه یا دیگر مواد میپردازیم، با ما همراه باشید.
از بین بردن بوی بد برنج خام
برنج زمانی بوی بدی به خودش میگیرد که در کنار مواد شوینده یا هر ماده بودار دیگری قرار گیرد. شاید اولین فکری که به ذهنتان خطور کند دور ریختن برنجی است که بوی بدی گرفته باشد، اما نیازی به این کار نیست، چرا که راهکارهایی برای رفع این بوی نامطبوع وجود دارد.
اول از همه برنج را روی یک سطح پهن کنید.
دقت کنید که برای از بین رفتن بوی بد آن، باید در قسمت سایه قرار گیرد (دلیل اینکه میگوییم نیابد برنج در زیر آفتاب پهن شود، این است آفتاب موجب از دست دادن حالت برنج میشود و در زمان پخت برنج از هم میپاشد.)
میتوانید در هنگام پخت کمی آبلیمو به آب برنج اضافه کنید.
گلاب نیز مورد دیگری است که اضافه کردن آن به آب برنج موجب از بین رفتن بوی بد برنج میشود.
رفع بوی بد ظرف برنج
شاید فکر کنید اگر ظرفی که با آن برنج پختهاید را بارها و بارها بشویید، میتوانید از شر این بوی آزاردهنده خلاص شوید، اما حقیقت این است که شستن چندباره پلوپز مشکلی را حل نمیکند و حتی بعد از شستن هنوز هم این بوی نامطبوع را استشمام خواهید کرد. حال به راهکارهایی برای از بین بردن بوی انواع برنج از پلوپز یا ظروف دیگر میپردازیم.
۱- از بین بردن بوی بد ظرف برنج با آب و سرکه
شاید شگفت زده شوید اگر بگوییم، استفاده از آب و سرکه تمام چیزی است که برای از بین بردن بوی بد برنج به آن نیاز دارید. برای انجام این کار، یک لیوان سرکه را با سه لیوان آب مخلوط کنید. این مخلوط را درون دیگ داخلی پلوپز ریخته و آن را روشن نمایید. پس از جوشیدن مخلوط درون پلویز، آن را خاموش کرده و اجازه بدهید تا سرد شود. پس از سرد شدن دوباره دیگ را با آب بشویید. اکنون متوجه از بین رفتن بوی آزاردهنده درون آن خواهید شد.
فایده دیگری که استفاده از سرکه برای از بین بردن بوی بد برنج از پلوپز دارد این است که بعد از شستشو جای هیچ لکهای بر روی دیگ پلوپز باقی نمیماند.
۲- استفاده از مخلوط آب لیمو و نارگیل
علاوه بر سرکه میتوانید از مخلوط آب لیمو و عصاره نارگیل برای از بین بردن بوی بد برنج استفاده کنید.
خانواده مرکبات، مخصوصا لیمو به سرعت بوی نامطبوع داخل ظرف را جذب میکند و علاوه بر از بین بردن بوی نامطبوع، تمام باکتریهای باقی مانده در ظرف را نیز نابود میکند.
برای انجام این کار مقداری از مخلوط آبلیمو و عصاره نارگیل را داخل ظرفی که بوی بد برنج را به خود گرفته، اسپری کنید و اجازه بدهید چند دقیقه به همین صورت باقی بماند. در نهایت دیگ پلوپز را بشویید.
سخن آخر
همانطور که اشاره شد بوی بد برنج بیشتر به خاطر ماندن برنج در ظرف ایجاد میشود، پس بهتر است پلوپز و سایر ظروفی که در آن برنج میپزید را بعد از مصرف سریعا بشویید. از گذاشتن ظرف برنج خام خود در کنار مواد بودار نیز خودداری کنید.