راه های مقابله با حسادت دیگران

راه های مقابله با حسادت دیگران

راه‌ های مقابله با حسادت دیگران متناسب با شرایط هر فردی متفاوت است. مقابله با حسادت دیگران نوعی دفاع از خود در برابر ضرر‌هایی است که یک فرد حسود می‌تواند برای شما داشته باشد. حفظ آرامش و متانت اولین قدم در رویارویی با این افراد است.


سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۲۹۵۶ بازدید

راه‌ های مقابله با حسادت دیگران کدام‌اند؟ گاهی دیگران مانع روند پیشرفت شما در زندگی می‌شوند و با حسادت سعی بر پایین کشیدن شما دارند. در این مقاله به چند راهکار در مقابله با حسادت دیگران اشاره می‌کنیم.


درباره حسادت دیگران

همزمان با قرار گرفتن شما در مسیر پیشرفت و ترقی در زندگی، جایگاه شما در میان دیگران تفاوت خواهد کرد. اولین نشانه این تفاوت را می‌توانید در نگاه متفاوت دیگران به شما و نحوه رفتار آن‌ها مشاهده کنید. زمانی که در مسیر زندگیتان به موفقیت‌های چشم گیری دست پیدا می‌کنید و اوضاع بهتری پیدا می‌کنید، اطرافیان شما مواضع به خصوصی درباره شما می‌گیرند. برخی شانه به شانه خودتان از این موفقیت لذت می‌برند و برخی دیگر به دلایل مختلف آتش حسادت در وجودشان شعله ور می‌شود.


حسادت دیگران به زندگی شما می‌تواند بی خطر باشد و در بسیاری از موارد حتی می‌توانید بدون فکر کردن به آن از کنار این رفتار ناشایست بگذرید، اما هستند افرادی که با حسادتشان مانع راه شما می‌شوند و رفتار شما در این مواقع اهمیت بسیاری خواهد داشت. راه‌ های مقابله با حسادت دیگران موضوعی است که در ادامه بیشتر به آن می‌پردازیم.

راه‌ های مقابله با حسادت دیگران

برای مقابله با حسادت دیگران راه‌ های زیادی هست. تشخیص اینکه کدام راه بهترین است، بر عهده خود شماست. باید در نظر داشته باشید که اطرافیان شما شخصیت‌های گوناگونی دارند و یک روش برای مقابله با حسادت را نمی‌توان همیشه استفاده کرد و فرد به فرد تفاوت می‌کند.

۱. ریشه را درخود بکش!

حسادت ریشه در ضعف‌های انسان دارد. زمانی که فردی به شما حسادت می‌کند، جایی در ناخودآگاه ذهن خود از ضعف خود نیز رنج می‌برد، اما گاه این خود شما هستید که با رفتار‌های نابه جا افراد را به سمت حسادت می‌برید. رفتار‌های ناشیانه و اشتباه شما پس از به موفقیت رسیدن در هر کدام از جنبه‌های زندگی دلیل خوبی برای افرادیست که مستعد حسادت هستند. شما اشتباه رفتار می‌کنید و افراد به سبب ضعفشان به حسادت کردن سوق پیدا می‌کنند. رفتار‌های تحریک آمیز که خشم دیگران را بر می‌انگیزد و نقاط ضعف آن‌ها را نشانه می‌گیرد اصلی‌ترین ریشه‌های حسادت دیگران هستند. اولین قدم تأمل درباره این رفتار‌ها و تغییر روند است.
۲. من دشمن تو نیستم!

گاهی حسادت دیگران ناشی از برداشت اشتباه آن‌ها از شماست. افرادی که از قدرت تحلیل بالایی برخوردار نیستند با مشاهده پیشرفت‌های شما ناخودآگاه خود را در یک میدان نبردی می‌بینند که تنها یک برنده دارد و آن برنده هم شمایید! این برداشت اشتباه از فلسفه زندگی، به حسادت و رفتار‌های اشتباه بسیار بدتر از حسادت منتهی می‌شود . یکی از راه‌ های مقابله با حسادت دیگران این است که با رفتار و صحبت‌هایتان به آن‌ها بفهمانید دشمن آن‌ها نیستید و به با موفقیت‌هایتان هیچ موقعیتی را از آن‌ها سلب نکرده‌اید. طوری رفتار کنید که دیگران حس افراد شکست خورده را در کنار شما تجربه نکنند و به اینکه شما موفقیت پیدا کرده‌اید حس بدی نداشته باشند. اصلاح این رفتار‌ها و هدفمند کردن حرف‌هایتان می‌توان یک راه مؤثر در مقابله با حسادت دیگران باشد.
۳. حرف‌هایت را بزن

حسادت در برخی افراد به قدری آشکار و واضح است که فرد حسود با اعتماد به نفس کامل از آن سخن می‌گوید یا با روش‌هایی مثل خشم، خشونت و تخریب سعی در بروز آن دارد. در مواردی که فردی بی دلیل با خشونت برخورد می‌کند یا به شما ضرر و خسارت وارد می‌کند، سعی کنید با متانت تمام سکوت کنید و به حرف‌های آن‌ها گوش دهید. زمانی که این افراد حس می‌کنند صدایشان به گوش شما رسیده است حس بهتری پیدا خواهند کرد. اگر با عصبانیت رفتار کنید و شما نیز رفتار ناشایستی از خود نشان دهید، حسادت در این افراد بیشتر می‌شود و قطعاً بروز آن با تبعات بسیار زیادی همراه خواهد بود. پس سکوت کنید و به افراد اجازه دهید با صحبت کردن، خودشان را ابراز کنند.

۴. جایی برای تو نیست!

کنترل اوضاع در زمانی که فرد حسود قصد ضرر رساندن به شما را دارد همیشه کار آسانی نیست. حتی گاهی راهی برای مقابله با حسادت این افراد برای شما باقی نمی‌ماند و هر مسیری را که طی می‌کنید به بن بست می‌خورید. بهترین گزینه برای افرادی که کنترل اوضاع را از دست می‌دهند و مدام متوجه ضرر می‌شوند این است که افراد حسود را از زندگی خود حذف کنند. اگر همکاری دارید که در روابط شغلی حسادت می‌کند و این موجب آزار و اذیت شماست نهایتاً می‌توانید روابط‌تان با این گونه افراد را محدود یا تمام کنید و افکار خود را آزاد کنید.

۵. حالا دیگر میدانم

حساسیت‌های افراد را بیشتر بشناسید. افراد مختلف شخصیت‌های گوناگونی دارند و اطلاع از این تفاوت‌ها، راه نجات انسان از اختلاف پیدا کردن است. وقتی که خیلی خوب می‌دانید دوست شما به چه چیزی علاقه دارد، کدام موارد برای او مهم هستند و به چه چیزی حساس است، با این شناخت رابطه بهتری با او برقرار می‌کنید و همواره از انجام اموری که برای او ناخوشایند هستند پرهیز می‌کنید. اطرافیان شما به دلیل حساسیتشان به برخی مسائل، توانایی تحمل آن‌ها را ندارند و به عنوان راهی برای بروز این ناراحتی حسادت می‌کنند. سعی کنید بدانید اطرافیانتان به چه چیزی حساسیت نشان می‌دهند و در رفتار و کلامتان مواظب این نکته بسیار مهم باشید. رفتار شما نباید به حسادت افراد اضافه کند.
۶. حرف‌هایی برای نگفتن

در نهایت می‌توان یکی از بهترین راه‌ های مقابله با حسادت دیگران را پنهان کاری دانست! کنترل اوضاع و احوال دیگران بسیار مشکل است و در اغلب موارد از کنترل شما خارج می‌شود. شاید بتوانید با استفاده از راه کار‌هایی که ارائه شد کمی به مقابله با این افراد و حس منفی‌شان بپردازید، اما فراموش نکنید این راه‌ها همیشه جوابگو نیستند. در مواجهه با افرادی که می‌دانید کنترل رفتارشان بسیار مشکل است، می‌توانید پنهان کاری کنید و موفقیت‌ها و پیشرفت‌هایی که دارید را از نگاه آن‌ها دور کنید. با این کار خود را از شر حسادت‌های دیگران راحت می‌کنید و تنها افرادی از پیشرفت‌های شما باخبر خواهند شد که مهر و همدلی در نگاه آنهاست نه حسادت.

سخن آخر

مقابله با حسادت دیگران کار بسیار دشواری است. در برخی موارد افراد با خشونت برخورد می‌کنند و این خشونت منجر به آزار دیدن شما می‌شود. در برخی موارد هیچ راهکاری کار گشا نیست و شما مجبورید تحمل کنید. اما در نهایت این را بدانید که رفتار شما در مواجهه به افراد حسود اهمیت بسیاری دارد. باید با شناختی که از اطرافیان دارید تصمیم بگیرید قبل از حسادت، در حین حسادت و پس از آن دقیقاً چه رفتاری کمترین مشکل را ایجاد می‌کند.




دیدگاه خود را بیان کنید