به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناسان بهداشتی به افراد توصیه می کنند برای مراقبت از دهان و دندان های خود به طور منظم مسواک بزنند تا با مشکل پوسیدگی و التهاب لثه های خود مواجه نشوند.
براساس جدیدترین پژوهش ها هرفرد برای حفظ سلامت دندان های خود و جلوگیری از بروز بیماری های لثه باید روزانه حداقل دو نوبت مسواک کند.
هر نوبت مسواک کردن باید حداقل دو دقیقه به طول بینجامد و کارشناسان توصیه می کنند افراد برای اطمینان از تمیز شدن محیط دندان های خود می توانند از مسواک برقی نیز استفاده کنند.
مسواک کردن حتی با صرف وقت و دقت فراوان تنها می تواند حدود ۶۵ درصد از میکروب ها و آلودگی های سطح دهان را پاک کند و برای تمیز کردن دندان ها باید از نخ دندان و دهانشویه به طور همزمان با مسواک استفاده کرد.
مینای دندان یکی از اعضای بسیار ارزشمند در بدن محسوب می شود که قابلیت بازسازی خود را ندارد و هرگونه حفره یا پوسیدگی دندان آن را برای همیشه تخریب می کند، معمولا در روش های تهاجمی درمان پوسیدگی مانند پرکردن یا عصب کشی دندان، بخش زیادی ازمینای دندان ازبین می رود در صورتی که اگر فرد به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت داده و به طور مرتب مسواک بزند از همه این هزینه های پزشکی و درد ناشی از پوسیدگی، تزریق داروی بی حسی و سایر موارد بی نیاز می شود.
علاوه بر پوسیدگی دندان ها، التهاب لثه نیز یکی دیگر از نتایج رسیدگی نکردن به بهداشت دهان و دندان است و می تواند در دراز مدت منجربه بیماری پریودنتیت شودکه باعث تغییر فرم لثه ها و از دست دادن دندان ها می شود.
اتهاب و عفونت لثه می تواند باعث بروز بیماری های قلبی شود و براین اساس کارشناسان هشدار می دهند افراد بویژه سالمندان توجه ویژه ای برای مراقبت از دندان و لثه های خود داشته باشند.
از جمله مزایای مسواک زدن، تمیزی و سفیدی دندان ها، خوشبو شدن دهان و تنفس، کاهش بیماری های دهان و دندان و افزایش اعتماد به نفس فرد به واسطه داشتن دندان هایی زیبا و سفید است.
کارشناسان بویژه توصیه می کنند افراد حتما شب ها قبل از خواب مسواک بزنند زیرا در طول خواب به دلیل اینکه فرد مایعات نمی نوشد در صورتی که مسواک نزده باشد محیط مناسبی برای رشد و تجمع باکتری ها و معمولا خرابی بیشتر دندان ها در این زمان رخ می دهد. علاوه بر مسواک زدن حفظ رژیم غذایی سالم نیز در نگهداری دندان ها بسیار موثر است، خوراکی و نوشیدنی های شیرین، استعمال دخانیات، خوردن خوراکی های ترش، مصرف آبنبات و سایر خوراکی هایی که به لثه و دندان ها می چسبند، کاهش صرف آب، کمبود مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی وبه طور کلی خوراکی های قلیایی و در عوض مصرف خوراکی های اسیدی مانند گوشت قرمز به میزان زیاد همگی می توانند باعث تخریب دندان ها شوند.