مواد غذایی که حافظه را تقویت می کند

مواد غذایی که حافظه را تقویت می کند

در این مطلب به مواد غذایی‌ می‌پردازیم که می‌توانند هم تأثیری مثبت و هم تأثیری منفی بر روی ذهن و روان ما داشته باشند. استفاده از مواد غذایی سالم بیش از پیش رواج پیدا کرده است.


سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۳۳۵۷ بازدید

به گزارش بهداشت نیوز استفاده از مواد غذایی سالم بیش از پیش رواج پیدا کرده است. با نگاهی به فهرست بلند بالای مواد تشکیل دهنده‌ی خوراکی‌ها به راحتی می‌توانیم متوجه شویم فایده و ضرر کدام یک از این مواد غذایی برای سلامتی ما بیشتر است.

اما تحقیقات علمی نشان داده تشخیص اینکه کدام ماده‌ی غذایی برای سلامت ما حقیقتاً مفید است و کدام نیست، اصلاً کار ساده‌ای نیست، چون بسیاری از مواد غذایی حاوی عناصر مختلف و زیادی هستند که حتی از وجودشان خبر نداریم. در ادامه به مواد غذایی‌ می‌پردازیم که می‌توانند هم تأثیری مثبت و هم تأثیری منفی بر روی ذهن و روان ما داشته باشند.

تأثیر مواد غذایی بر ذهن و روان

برنج حاوی کربوهیدرات‌های زود هضمی است که مولکول‌های گلوکز را به سرعت وارد خون می‌کنند. به دنبال این اتفاق، سطح قند خون می‌تواند به طور چشمگیری تغییر کند، مسأله‌ای که می‌تواند تأثیری منفی روی سلامت مغز و دستگاه عصبی داشته باشد.

پاپ کورن حاوی پروتئین، فسفر، آهن، سیلیکون و منیزیم است که این مواد به دستگاه عصبی بدن کمک می‌کنند عملکرد مناسبی داشته باشد. به علاوه، ویتامین B موجود در پاپ کورن به مقابله با افسردگی و اضطراب کمک می‌کند.

ماهی تن، حاوی مقادیر زیادی جیوه است. جیوه‌ی زیاد در بدن می‌تواند منجر به اختلال در حافظه شود. ماهی تن همچنین حاوی بیفنیل پلی کلر شده است که نوعی ماده‌ی شیمیایی ترکیبی است و می‌تواند روی هورمون‌ها تأثیر بگذارد و عملکرد دستگاه عصبی بدن را مختل کند.

غلات حاوی ماده‌ی گلوتن هستند که برای رشد خود به آن نیاز دارند. عناصر آنتی بادی موجود در گلوتن (ترکیبات پروتئینی‌ای که از تکثیر میکرو ارگانیسم‌ها جلوگیری می‌کنند و مواد سمی‌ای که از آن‌ها تولید می‌شوند را از بین می‌برند) می‌توانند به مواد شیمیایی‌ای که برای سلامت ما اهمیت زیادی دارند هم حمله ببرند. کمبود این مواد شیمیایی می‌تواند منجر به حمله‌های پنیک و افسردگی شود.

شکلات تلخ حاوی موادی به نام فلاونوئید است که مسئولیت فعال سازی سلول هلی مغزی را برعهده دارند. این ماده‌ی غذایی رگ‌های خونی را عریض‌تر می‌کند، عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد و به آن اکسیژن می‌رساند.

پنیر جامد حاوی ماده‌ای به نام تیرامین است که هنگام تجزیه‌ی پروتئین تولید می‌شود. ماده‌ی تیرامین می‌تواند فشار خون را به میزان قابل توجهی افزایش دهد و باعث بروز میگرن شود.

سیب زمینی پخته سرشار از پتاسیم است، ماده‌ای که به مغز اکسیژن می‌رساند. این ماده‌ غذایی همچنین حاوی گلوکز، ویتامین B و اسید‌های آمینه است که همگی باعث افزایش خون رسانی به مغز می‌شوند تا مغز تمام انرژی‌ای که برای عملکرد مناسب خود به آن نیاز دارد را دریافت کند.

دانه‌های لوبیا حاوی ماده‌ای به نام تانیک اسید هستند. ازدیاد این اسید در بدن در کار تجزیه‌ی مواد معدنی‌ای مثل آهن اختلال ایجاد می‌کند. این مسأله می‌تواند منجر به بروز مشکل در خون رسانی به مغز و ابتلا به بیماری کم خونی شود.

کورکومین که ماده‌ی اصلی ادویه‌ی کاری است، آنتی اکسیدان زیادی دارد و با پیری مغز مقابله می‌کند. این آنتی اکسیدان‌ها از آن دسته توانایی‌های شناختی ما مراقبت می‌کنند که معمولا با بالا رفتن سن تحلیل می‌روند.

زعفران حاوی مواد معدنی فراوان و ویتامین‌های B و C است. این ماده‌ی غذایی، عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد و حتی بعضی اختلالات را درمان می‌کند.

دارچین، مغز را فعال‌تر می‌کند، چون حاوی دو ماده‌ی بسیار مهم به نام‌های سینامیل الکل و سینامالدهید است. بوی دارچین به ما در حل مسائلی کمک می‌کند که به تمرکز بالا، حافظه‌ تصویری و عکس العمل سریع نیاز دارند.

منبع: زندگی آنلاین




دیدگاه خود را بیان کنید