در مورد تفاوت واژههای کباب کردن، باربیکیو، گریل کردن و زغالی کردن اطلاع دارید؟ یا همانند بسیاری بدون درک درست، آنها را به کار برده و حتی جایگزین هم میکنید؟
بسیاری از ما در مورد تفاوت کلمههای نام برده آگاهی نداشته و آگاهی اوقات آنها را اشتباها به جای یکدیگر به کار میبریم. اما باید بدانید این لغات معانی متفاوتی با یک دیگر داشته و در جاهای متفاوتی به کار میروند. بسیاری از ما به دستگاه کباب پز باربیکیو میگوییم، اما تا چه میزان با آن آشنایی داریم. از این رو ما در این مطلب به سراغ معرفی باربیکیو و نیز تفاوت آن با بعضی از لغات رایج دیگر پرداخته ایم.
از باربیکیو چه میدانید؟
در مورد تاریخچهی این واژه میتوان گفت که کلمه باربیکیو یک کلمه کارابینی است و اصل کلمه باباکوآ بوده است که در آن از دودی کردن غذاها استفاده میشده است. اولین باربیکیوها شامل غذاهای دریایی و سبزیهای دریایی توسط هندیها میشدند. اسپانیاییها این واژه را که در حقیقت به ساختار غذایی گفته میشد با خود به اسپانیا برده و آن را به روند تهیه غذا نسبت دادند. به مروز زمان تلفظ این واژه آسانتر گشت و به شکلهای امروزی در آمد.
بنابراین میتوان گفت که امروزه به پخت گوشت با حرارت و سرعت پایین باربیکیو گفته میشود. این روند هم میتواند روی دستگاه کباب پز رخ دهد هم منقل! نوع گوشتهای مورد استفاده در روش باربیکیو معمولا گوشتهای بزرگ و استخوان دار همانند دنده است. نکته اصلی در پخت به این روش، قرار گیری گوشت به صورت تماس غیرمستقیم با شعلههای آتش است؛ بنابراین زمان پخت گوشت بدین روش ممکن است ساعتها و حتی یک روز کامل طول بکشد. در حقیقت این روش پخت گوشت در گذشته برای مهاجران تازه وارد به آمریکا بود که به دلیل نداشتن تغذیه مناسب اکثرا دندانهای خود را از دست داده بودند. از این رو آنها با استفاده از این روش، گوشتی را میپختند که استخوانش به راحتی از آن جدا میشد و گوشتی نرم در اختیار افراد قرار میگرفت.
انواع باربیکیو را میشناسید؟کباب پزها به انواع مختلفی تقسیم شده و در مدلهای متفاوتی در بازار ارائه شده اند. در زیر به معرفی انواع آنها پرداخته ایم:
کباب پز گازی
شاید بتوان اظهار داشت که این مدل کباب پز، پر کاربردترین محبوبترین نوع باربیکیو در جهان است و عمدهترین سوختی که در طراحی و ساخت این نوع باربیکیو مورد استفاده قرار میگیرد، گاز مایع یا همان گاز شهری است. از این رو این مدل بهترین انتخاب برای قرارگیری در خانههای شهری است. این مدل کباب پزها را میتوانید در بخشهای مختلف مانند حیاط، تراس و پشت بام منزل خود استفاده کرده و از آن بهره برید. از طرفی این مدل از کباب پزها به سادگی قابل تمیز شدن هستند.
کباب پز ذغالی
این مدل کباب پزها از محبوبترین انواع آن است. دلیل این امر هم این است که اکثر افراد علاقه زیادی به درست کردن کباب بر روی ذغال دارند و طعم کباب ذغالی را بیشتر از کبابهای دیگر دوست دارند.
کباب پز آجری
از محاسن کباب پز آجری میتوان به وجود یک محفظه در کباب پز آجری اشاره کرد که سبب میشود گرد و غباری که از سوختن ذغال یا چوب ایجاد میشود، پخش نشود. از این رو این نوع از باربیکو را در بالکن و یا حیاط خلوت نیز میتوانید استفاده کنید.
کباب پز سنگی
این مدل از کباب پز نوع متفاوتی از کباب پز است که میتوان متناسب با نوع محوطه یا فضای بازی که در اختیار دارید، اقدام به تهیهی کباب پز سنگی خود کنید. میتوان از کباب پز سنگی با جنس گابیون استفاده کنید، زیرا چهرهی خاصی به فضای شما خواهد بخشید.
از باربیکیوهای گابیونی چه میدانید؟
توری گابیون در واقع سبدهای سیمی است که پر از مصالح سنگی هستند و در تمام زمینههای عمرانی کارایی دارند و بسیار مقرون به صرفهتر از سازههای مشابه خود هستند. موارد استفاده از توری گابیون در سد سازی، جاده سازی، دیوارهای محافظ و کف آبراههها است. استفاده از باربیکیو سنگی نه تنها باعث میشود لذت پخت کباب را در فضای باز مثل تراس، حیاط و یا بام خود تجربه نمایید، زیبایی خاص و منحصر به فردی را به فضای خود خواهید بخشید.
تفاوت گریل و باربیکیو چیست؟
در واقع گریل همان روشی است که اکثر ما برای کباب کردن گوشت هایمان از آن استفاده میکنیم؛ بنابراین گریل کردن یعنی پخت گوشت توسط حرارت بالا و مستقیم. پس میتوان نتیجه گرفت که تفاوت گریل و باربیکیو بر سر مدت زمان و نحوهی برخورد حرارت به گوشت است. در باربیکیو برخلاف گریل، پخت گوشت به آرامی و با حرارتی غیر مستقیم رخ میدهد. در روش گریل به دلیل سرعت و حرارت بالا، گوشت سریعا خشک و سفت میشود، ولی در روش باربیکیو گوشت هم چنان نرم و آبدار است. بدین رو شاید بتوان گفت: همهی ما تنها از روش گریل در پخت گوشت هایمان استفاده میکنیم و به کاربردن واژهی باربیکیو برای آن یک اشتباه رایج است. در روش گریل کباب کردن سبزیجات به همراه گوشت میتواند طعم متفاوت و بهتری به غذا دهد. در حالی که در روش باربیکیو عملا پخت چندین ساعت سبزیجات آنها را کاملا از بین خواهد بود. اگر علاقهمند به استفاده از سس برای گوشت هایتان هستید، در روش گریل این کار را در لحظات پایانی پخت انجام دهید تا سس شما نسوزد.