با ارتقاء کدام بخش سخت افزاری ، سرعت و عملکرد کامپیوتر افزایش می یابد؟

با ارتقاء کدام بخش سخت افزاری ، سرعت و عملکرد کامپیوتر افزایش می یابد؟

آیا سرعت کامپیوتر شما به اندازه ی کافی مورد قبول است و به راحتی می توانید هرپردازشی را انجام دهید؟ آیا برای بوت شدن و بالا آمدن زمان زیادی را سپری می کند و یا هنگام استفاده از برنامه های سنگین مانند فتوشاپ سیستم شما سخت کار کرده و پردازش ها را دیر انجام می دهد و به نوع دیگری کند می شود؟


پنج‌شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۸۹۲۶ بازدید

اما سوالی که برای خیلی از کاربران پیش می آید این است که برای بهتر شدن و افزایش سرعت ، عملکرد کامپیوتر خود بهتر است کدام قطه سخت افزاری را ارتقاء دهیم؟ بهترین گزینه ی برای اینکه از شر این مشکلات خلاص شوید چیست؟ در این مقاله قصد داریم به نکات مهمی بپردازیم و به شما بگوییم که حتی ارتقاء چه قطعه سخت افزاری می تواند هدر دادن و تلف کردن وقت خود باشد. با تک تیپ همراه باشید تا به راحتی بتوانید از این پس خودتان برای ارتقاء سیستم و کامپیوتر تان نیازی به افراد دیگر نداشته باشید.

1- چرا باید رم RAM کامپیوتر را ارتقاء دهیم؟

افزایش دادن و اضافه کردن حافظه RAM بیشتر ، یکی از ساده ترین و آسان ترین راه ها برای ارتقاء کامپیوتر می باشد. این موضوع می توانید کمی هم مقرون به صرفه باشد. علاوه بر این شما می توانید بر روی همه ی دستگاه ها مانند لپ تاپ ها اعلام کنید ، چرا که حتی برای نصب یک رم نیازی به دانش علمی زیادی ندارید. اگر تابحال کیس کامپویتر خود را باز نکرده اید ، باید بگوییم که حالا وقت آن رسیده است

ارتقاء سخت افزاری برای کامپیوتر برای بخش RAM می تواند تاثیر خوبی برای افزایش سرعت و عملکرد و همچنین برنامه هایی که کند بودند را بهبود دهد. برنامه های سنگینی که نیاز به منابع سخت افزاری بیشتری دارند ، مانند برنامه های ادیت فیلم و گیم (ساخت بازی) هرچه رم کامپیوتر شما بیشتر باشد ، شما عملکرد و سرعت بیشتری را دریافت خواهید کرد.

حتی اگر بخواهید از کامپیوتر تان گاهی اوقات استفاده کنید ، داشتن رم بیشتر به شما این اجازه را می دهد که در هنگام بالا آمدن و روشن شدن برنامه های بیشتری در حالت Startup باشند و همچنین بتوانید تب های بیشتری در مرورگر ها باز کنید.

با توضیحاتی که در بالا گفته شد ، سوالی که پیش می آید این است که چه مقدار رم RAM نیاز داریم :

4 گیگابایت رم برای شروع : برای استفاده ی عمومی پیشنهاد می شود. پشتیبانی تا باز بودن 10 تب مرورگر ، ویرایش عکس و استریم ویدیو و فیلم.

اگر شما از رم 8 گیگابایتی استفاده کنید شاهد پیشرفت و بهبود بیشتری خواهید بود. این رم می تواند برای کارهای چندتایی یا مولتی تسکینگ بسیار کاربردی باشد ، بطوری که شما می توانید تا 30 تب در مرورگر خود باز کنید ، ویرایش عکس ها با فرمت RAW و در نهایت اجرای بازی های میان رده و متوسط به بالا.

برای انجام پردازش و عملیات های سنگین ، شما باید حداقل از یک رم 16 گیگابایتی برای دریافت بهترین نتیجه استفاده کنید. بازی های سنگین با گرافیک بالا و جزئیات بیشتر ، ویرایش و ادیت کردن و در نهایت انجام پردازش های تقریبا سنگین با این حافظه رم می تواند آسان باشد.

2- تصمیم گیری برای ارتقاء کارت گرافیک

تصمیم ما این بود که کارت گرافیک را برای دومین انتخاب در این لیست قرار دهیم ، اما این موضوع دلیل دارد! اگر شما بدون شک یک گیمر هستید و به گیم علاقه دارید ، اولین چیزی که باید ارتقا دهید کارت گرافیت است! اما اگر گیمر ، طراح 3 بعدی یا انیمیشن ساز نیستید نیازی به ارتقاء آن ندارید.

شما می توانید حتی برای خرید کارت گرافیک نیز صرفه جویی کرده و کمتر هزینه کنید ، بسیاری از کارخانه های تولید قطعات کامپیوتری از کارت گرافیکintegrated (مجتمع) و dedicated (اختصاصی) استفاده می کنند.

امروزه بر روی سیستم های جدید کارت گرافیک integrated هم نیز می توانید برای کاربران عمومی پاسخگو باشد بطوری که بتوانید با فتوشاپ کار کرده و فیلم هایی با کیفیت 4K مشاهده کنید. جالب است بدانید که بیشتر از 10 درصد کاربران استیم از کارت گرافیت integrated استفاده می کنند. اما اگر شما نیاز به یک عملکرد عالی در گرافیک و پردازش آن دارید ، برای مثال بازی های واقعیت مجازی (VR) بهتر است از کارت گرافیکی مانند Radeon RX580 در کامپیوتر خود استفاده کنید. شما همچنین می توانید انواع کارت گرافیک که برای کامپیوتر ها ساخته شده است در لینک gpu.userbenchmark.com مشاهده کرده و یکی یکی قدرت هر یک را با دیگری مقایسه کنید.

3- تهیه یک فضای ذخیره سازی سریع تر (هارد)

2 دلیل برای اینکه بخواهید هارد کامپیوتر خود را ارتقاء دهید وجود دارد : 1- فضای ذخیره سازی ندارید و هاردتان پر شده است ، 2- برای دریافت نتیجه ی بهتر نیاز به کارایی بیشتر دارید.

اگر همه آنچه که برای خالی کردن هارد انجام دادید اما هنوز هم جایی برای ذخیره اطلاعات ندارید ، سپس باید به فکر این باشید که یک هارد جدید تهیه کرده و خریداری کنید. به غیر از اینکه شما فضای بیشتری دارید ، عملکرد و کارایی کامیپوتر شما هم نیز افزایش میابد. در حداقل ترین درجه شما باید 10 گیگابایت از درایور اصلی که سیستم عامل (ویندوز ، مک ، لینوکس و …) روی آن نصب شده است را حالی نگهدارید.

بهتر است برای هارد ها ، سرعت آن ها را افزایش دهید. اگر کامپیوتر شما یک هارد با 5400RPM سرعت دارد ، شما می توانید با هزینه کمتر هارد را به7200RPM ارتقاء دهید تا در بهینه سازی و کارایی نیتجه ی بهتری دریافت کنید.

اما بهترین انتخاب این است که از هارد درایو های SSD نسبت به HDD استفاده کنید. هارد های SSD چندین برابر سریع تر از هارد های HDD هستند. بطور میانگین ، هاردی که 5400RPM باید می تواند با سرعت 100Mbps داده ذخیره و 7200RPM می تواند با سرعت 150Mbps داده ذخیره کنید بطوری که این موضوع در SSD بیشتر از 500Mbps است. هارد های SSD برای مثال مارک Samsung 970 EVO بطور شگفت انگیری داده ها را با سرعت بیشتر از1500Mbps ذخیره می کنند.

در نهایت باید بگوییم که داشتن یک هارد با فضای بیشتر حتی سرعت بیشتر باعث می شود تا این موضوع روی کل سیستم شما تاثیر گذار باشد. حالا این موارد شامل چه چیز هایی می شود ؟

سریع تر بوت شدن سیستم عامل

افزایش سرعت در لود و باز کردن برنامه های نصب شده

سرعت بیشتر برای اجرای بازی ها

پردازش سریع تر و آسان تر در فایل های حجیم

در حال حاضر یکی از نکته های منفی هارد های SSD این است که فضای ذخیره سازی زیادی نداشته و همچنین قیمت های بسیار زیادی دارند ، چرا که از تکنولوژیجدید بهره مند می شوند. منظور از فضای ذخیره سازی این است که معمولا این هارد ها در اندازه های 128 ، 256و یا 500 گیگابایتی عرضه می شوند که این ها با اینکه فضای کمی دارند قیمت بسیار زیادی نیز دارند!

4- ارتقاء پردازنده یا سی پی یو (CPU)

ارتقاء پردازنده کامپیوتر نسبت به بقیه روش ها که گفته شده نیازمند دانش کافی می باشد چرا که یک امر حرفه ای تر است. علاوه بر اینکه هنگام نصب کردن آن باید دقت به خرج دهید ، شما برای تهیه یک پردانزده مورد قبول نیاز است که نسبت به برخی از قطعات بیشتر خرج کنید. هنگام خرید سی پی یو باید بررسی کنیم که با سخت افزار کامپیوتر ما سازگار است یا نه.

مهمتر از همه ، ارتقاء سی پی یو (CPU) ممکن است گاهی اوقات کارایی ای را که پس از نصب CPU جدید انتظار داشتید ، نداشته باشد. خوشبختانه با استفاده از وبسایت cpubenchmark.net می توانید انواع سی پی یو ها را مشاهده کرده و با توجه به کارایی و عملکردشان آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید. اگر با دقت این بررسی ها و مقایسه ها را مشاهده کنید ، خواهید دید که در هر نسخه ی شاهد تغییرات بسیار زیادی نخواهید بود!

زمانی پیشنهاد می شود که پردازنده کامپیوتر خود را ارتقا دهید که واقعا برای شما اهمیت داشته و به آن نیاز دارید. برای مثال ارتقا از i3 به i5 می تواند کاربردی باشد. همانطور که مشخص است قیمت پردازنده ها گران هستند و گاهی شما نیاز دارید مادربرد کامپیوتر را تغییر دهید که این موضوع باعث می شود شما مجبور شوید حتی یک RAM جدید هم تهیه کنید. حتی اگر مادربرد شما با پردازنده جدید سازگار باشد ، ممکن است شما نیاز به آپدیت کردن بایوس BIOS خود داشته باشید. پس قبل از خرید تمامی موارد را در نظر بگیرید.

در نهایت ، اگر احساس می کنید پردازنده ی کامپیوتر شما عمرش را کرده است و نیاز به تعویض شدن دارد باید بدانید که شما نیاز به تغییر کلی قطعات کامپیوتر خود خواهید بود.

چگونه با بروزرسانی نرم افزاری می توانیم کارایی بیشتری از کامپیوتر داشته باشیم؟

اینکه برنامه ها بصورت اتوماتیک آپدیت شود ممکن است خودشان به نوعی یک شانس برای ما بوده و از بوجود آمدن هرگونه مشکل جلوگیری می کنند. اما اگر برنامه ی شما بصورت خودکار بروز نمی شود ، شما باید بصورت دستی دکمه ی بروزرسانی یا Update داخل برنامه را فشار دهید.

در بیشتر مواقع انجام اینکار پیشنهاد می شود اما نه برای همیشه! منظور از اینکه می گوییم همیشه نیازی به بروزرسانی نیست این است که همه ی آپدیت های برنامه ها تکمیل نبوده و ممکن است بیشتر یک آپدیت جزئی باشد. اگر نسخه ی بروزرسانی یک برنامه 0.0.1 باشد یعنی اینکه تنها باگ های کوچکی برطرف شده است و تغییرات بزرگی در برنامه ایجاد نشده است اما اگر نسخه 0.1.0 باشد ، بدان معناست که ممکن است بهینه سازی های مورد نیاز و هم چنین برخی ویژگی های کوچک در برنامه اضافه شده است. معمولا آپدیت های کوچکی که باگ ها را برطرف می کند بهتر است نصب کنید.

اما آپدیت های بزرگ فرق می کند. گاهی اوقات در آپدیت های بزرگ برنامه ممکن است برنامه در نسخه ی جدید نیاز به منابع بیشتری داشته باشد. اگر احساس می کنید کامپیوتر یا سیستم شما حتی با داشتن نسخه ی فعلی مشکل دارد و با بروزرسانی برنامه نیاز به منابع بیشتری دارد ، باید اطمینان حاصل کنید که سیستم شما می تواند نیاز برنامه را برطرف کند.

این موضوع دقیقا برای آپدیت های سیستم عامل ها (ویندوز ، لینوکس ، مک و ..) نیز مشترک است. بروزرسانی هایی که بطور منظم و پشت سرهم عرضه می شوند بیشتر برای افزایش کارایی و رفع مسائل امنیتی در نظر گرفته می شود. در این بین ممکن است این بروزرسانی ها همراه خود باگ هایی بیاورند که باعث شود سیستم ما عملکردش ضعیف شود.

برای افزایش عملکرد سیستم خود ، چه چیزهای دیگری را بروزرسانی کنیم؟

سخت ترین ارتقاء را می توان به مادربرد یا برداصلی داد ، چرا که بقیه ی قطعات روی این برد سوار می شوند ، به همین دلیل بردی که ما تهیه می کنیم باید با تمامی قطعات دیگر کامپیوتر سازگار بوده و ساپورت کند. اینکه شما یک پردازشگر جدید تهیه کرده اید اما مادربرد شما از آن پشتیبانی نمی کند ، می تواند یک خبر بد باشد! حتی گاهی اوقات با ناسازگار بودن قطعات با یکدیگر باعث می شود تا سرعت واقعی را تجربه نکنیم.

ما باید موارد دیگر را هم نیز در نظر بگیریم. برای مثال اگر یک عکاس علاقه مند به کار خود را نام ببریم ، این شخص بیشتر دوست دارد که یک صفحه نمایش یا مانیتور بزرگ داشته باشد تا اینکه بخواهد برنامه ی Lightroom (مخصوص عکاس ها برای ویرایش عکس) را با سرعت کمی بیشتر اجرا کند. یا اگر یک نویسنده را در نظر بگیریم توقع دارد که یک کیبورد همه منظوره داشته باشد!

بجای اینکه بیشتر به فکر عملکرد و بازده باشیم ، باید به بخش های مختلف سیستم خود برای بهره وری بیشتر بپردازیم. شاید سرعت عملکرد مهم باشد اما این تنها موردی نیست که باید در نظر بگیریم.

نتیجه گیری نهایی برای ارتقاء کامپیوتر خانگی

با توجه به تمامی مواردی که در بالا گفته می شود می توان به این نتیجه رسید که RAM ، SSD و کارت گرافیک مهم ترین بخش ها برای ارتقا یک سیستم هستند. بعد از اینکه یکی از این قطعات را ارتقاء دادید شما باید یک تغییر اساسی در سیستم خود مشاهده کنید.

بطور کلی شما باید همیشه برای ارتقاء دادن ابتدا به نیاز های خود نگاه کرده و آن ها را بررسی کنید و دلیلی برای ارتقاء قطعه سخت افزاری داشته باشید. اگر شما بهگرافیک بهتری نیاز دارید ، یک کارت گرافیک جدید خریداری کنید. اگر به پاسخگویی و عملکرد سریعتر هستید ، یک هارد SSD خریداری کنید. اگر هم نمی دانید چه چیزی برای ارتقاء دادن دارید هنوز وقت آن نرسیده است و نیازی به افزایش قطعات سخت افزاری کامپوتری خود نیستید!




دیدگاه خود را بیان کنید