غسل جبیره برای کاشت ناخن و احکام آن

غسل جبیره برای کاشت ناخن و احکام آن

کاشت ناخن بنابر نظر اکثر مراجع جایز نیست و درصورتی‌که فردی اقدام به کاشت ناخن کند، در زمان انجام غسل یا وضو باید مانع را برطرف کند و امکان انجام غسل جبیره برای کاشت ناخن تنها منوط به شرایط خاصی ممکن است.


یک‌شنبه ۲ دی ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۲۰۲۵ بازدید

امروزه برخی از بانوان به دلیل شکننده بودن ناخن‌ها، زشت بودن ناخن‌های طبیعی و تمایل به زیبا بودن آنها، اقدام به کاشت ناخن می‌کنند، ناخن‌های کاشته شده در صورتی‌که بنابر عرف جامعه زینت به شمار آیند، باید از نامحرم پوشانده شوند. اکثر بانوان پس از این اقدام زیبایی با این سوال مواجه می‌شوند که آیا امکان انجام وضو یا غسل در صورت کاشتن ناخن مصنوعی وجود دارد؟ ما در این مطلب به بررسی نظر مراجع تقلید درباره کاشت ناخن و نحوه انجام غسل جبیره برای کاشت ناخن می‌پردازیم.

نظرات مراجع تقلید درباره کاشت ناخن

بنابر نظر اکثر مراجع تقلید ایجاد مانع برای وضو مانند کاشت ناخن جایز نیست و در صورتی‌که فردی اقدام به کاشت ناخن کند در زمان وضو یا غسل باید مانع را برطرف کند، اما در صورتیکه امکان برطرف کردن مانع وجود ندارد، باید وضو و غسل جبیره به جای آورد. بنابر نظر برخی از مراجع تقلید علاوه بر وضو و غسل جبیره برای کاشت ناخن باید تیمم نیز انجام شود. در ادامه نظر برخی از مراجع تقلید درباره احکام انجام وضو و غسل برای کاشت ناخن آورده شده است.

۱. آیت الله خامنه‌ای

آیت الله خامنه‌ای در این باره فرموده‌اند کاشت ناخن مشکلی ندارد فقط اگر با هدف زینت باشد باید از نامحرم پوشانده شود. در هنگام کاشت ناخن برای انجام غسل و وضو لازم است مانع بر طرف شود، اما در صورتی که شخص بداند امکان بر طرف کردن مانع وجود ندارد یا بر طرف کردن آن مشقت زیادی دارد، در صورتی‌که در وقت نماز است باید وضو یا غسل را انجام دهد و سپس اقدام به کاشت ناخن کند، اما در دفعات بعدی که قصد انجام غسل یا وضو دارد باید این عمل را به صورت جبیره انجام بدهد. البته در صورتی که امکان بر طرف کردن مانع در روز‌های بعد وجود داشته باشد وضو و غسل جبیره باطل خواهد بود.

۲. آیت الله مکارم شیرازی

در صورتیکه ضرورتی برای کاشت ناخن وجود ندارد کاشت ناخن جایز نیست، اما در صورت ضرورت اشکال ندارد. به هر حال کاشت ناخن مانع از رسیدن آب به عضو بدن می‌شود و وضو یا غسل باطل است، بنابراین در صورتیکه امکان جدا کردن ناخن‌های مصنوعی وجود دارد باید مانع برطرف شود و در غیر این صورت باید غسل و وضو به صورت جبیره انجام شود.

۳. آیت الله وحید خراسانی

کاشت ناخن در صورتی‌که مانع رسیدن آب به پوست و ناخن شود جایز نیست و انجام وضو و غسل با آن صحیح نمی‌باشد، اما اگر فردی ناخن کاشت باید در هنگام غسل و وضو این مانع را برطرف کند و چنانچه برداشتن آن ممکن نیست، بنابر احتیاط واجب علاوه بر وضوی جبیره، تیمم نیز بکند و بعد از برداشتن ناخن مصنوعی بنابر احتیاط واجب قضای نماز‌هایی را که به این نحو خوانده است به جا آورد.

۴. آیت الله صافی گلپایگانی

کاشت ناخن در صورتی‌که امکان برطرف کردن آن وجود نداشته باشد، اشکال دارد، اما در صورتی‌که فردی اقدام به کاشت ناخن کرده باشد، در هنگام غسل یا وضو باید این مانع را برطرف کند و اگر امکان جداسازی ناخن‌ها وجود نداشت وضو و غسل را به صورت جبیره انجام دهد و احتیاطا تیمم نیز بکند.

غسل جبیره برای کاشت ناخن

یکی از مواقعی که فرد می‌تواند وضو یا غسل جبیره انجام دهد، زمانی است که روی یکی از اعضای وضو یا غسل مانعی وجود دارد که برطرف کردن آن امکان‌پذیر نیست یا برطرف کردن مانع با سختی غیر قابل تحمل همراه است. غسل جبیره به صورت ترتیبی انجام می‌شود، طریقه انجام غسل جبیره به این صورت است که بعد از نیت غسل را به صورت معمول انجام دهید، اما زمانیکه به ناخن‌های کاشته شده رسیدید با دست‌تر روی آن‌ها بکشید و آن‌ها را مسح کنید. امکان انجام تمام کار‌هایی که با غسل معمولی انجام می‌شود با غسل جبیره نیز وجود دارد و در احکام فرقی میان غسل جبیره و غیر جبیره وجود ندارد.




دیدگاه خود را بیان کنید