برای شیردهی در تابستان چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

برای شیردهی در تابستان چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

با توجه به گرمای هوا، مراقبت از نوزاد و شیردهی در تابستان اهمیت بیشتری خواهد داشت. مادران شیرده باید مراقب باشند که کودکان آنها در این فصل احساس خنکی و راحتی کرده و آب بدن از دست نمی‌دهند.


پنج‌شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۴۱۶۱ بازدید

گرمای تابستان نباید بر روی مراقبت شما از کودکتان تاثیر بگذارد اما با توجه به گرمای هوا لازم است مادران شیرده هنگام پرستاری از نوزاد خود یک سری نکات را در نظر بگیرند. در این مقاله چند نکته برای شیردهی در تابستان ارائه می‌شود. اگر تمایل دارید در مورد شیردهی و مراقبت از نوزاد در تابستان بیشتر بدانید، مطلب زیر را دنبال کنید.

شیردهی به نوزاد در فصل تابستان

۱. به طور مداوم آب مصرف کنید

آب برای تامین شیر و خنک کردن آن لازم است. همیشه آب خنک داشته باشید و آن را به طور منظم بنوشید. اگر از نوشیدن آب تنها خسته شده‌اید به آن قطعات میوه یا اسلاید‌های خیار اضافه کنید. توجه داشته باشید ۸۰% شیری که می‌دهید از آب تشکیل می‌شود و لازم است که به طور مداوم با خوردن آب آن را تامین کنید.

۲. از پتو یا روکش نازک و سبک استفاده کنید

سعی کنید در فصل تابستان از پتوی نازک و سبک استفاده کنید. اگر بچه عرق کرده است، می‌توانید قبل از شیر دادن او را در پتو قرار دهید تا از تماس ناخوشایند چسبندگی پوست با پوست جلوگیری شده و کودک اذیت نشود. لباس‌های نازک و گشاد به کودک خود بپوشانید.

همچنین برای آنکه کودکتان احساس گرما نکند هر زمان که پوست او را لمس کردید و دیدید گرم است آن را با اسفنجی نرم و آب ولرم بشویید. تعداد دفعات حمام کودک خود را بیشتر کنید. زمانی که هوای بیرون گرم است او را به بیرون نبرید و همچنین دمای اتاق یا محلی که کودک شما قرار دارد را بین ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتیگراد نگه دارید.

۳. بگذارید دیگران با شیشه به کودکان شیر بدهند

گاهی مادر‌ها در شرایطی قرار دارند که نمی‌توانند به طور مستقیم از سینه‌های خود به کودک شیر بدهند و یا خیلی وقت‌ها دیده‌ایم که پدر و مادر بزرگ‌ها، عمه‌ها، خاله‌ها و سایر اقوام دوست دارند که کودک را به آغوش بگیرند و او را با شیشه شیر، شیر بدهند. اگر شما در یک مهمانی خانوادگی هستید و افراد آن نیز چنین علاقه‌ای دارند، می‌توانید به کمک پمپاژ شیر یا شیر دوش،‌ شیر خود را از قبل دوشیده و در شیشه شیر کودک بریزید تا سایر نزدیکان کودک بتوانند به شما در شیردهی کمک کنند.

۴. از کرم ضد آفتاب استفاده کنید

حفاظت در برابر خورشید برای مادر و کودک بسیار مهم است. آفتاب سوختگی نه تنها پرستاری از کودک را سخت می‌کند بلکه خطر سرطان پوست را نیز افزایش می‌دهد. حفاظت در برابر آفتاب را جدی بگیرید و درباره آن با پزشک خود صحبت کنید تا راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

۵. خوراکی کافی داشته باشید

مصرف میزان کافی از کالری برای مادران شیرده ضروری است. همیشه سعی کنید یک کیسه خوراکی از میوه، سبزیجات و یا تنقلات برای رفع گرسنگی به همراه خود داشته باشید.

۶. بین کودک و خودتان یک فضا ایجاد کنید

زمانی که می‌خواهید بچه خود را نگه دارید، سعی کنید تماس پوست با پوست را به حداقل ممکن برسانید. اینگونه از میزان گرما کاسته می‌شود.

۷. به کودک همانقدر که تقاضا می‌کند، شیر دهید

خیلی از والدین نگران این موضوع هستند که کودکشان در فصل تابستان آب از دست بدهد. اما تا زمانی که به خوبی مراقب کودکتان هستید، نوزاد شما از میزان غذایی که می‌خورد، راضی است، پوشک خود را خیس می‌کند و رنگ ادرار آن زرد روشن است، جایی برای نگرانی نیست؛ چون همه اینها به این معناست که مایعات بدن او کافی است.

در فصل تابستان به دلیل هوای گرم ممکن است کودکان به پرستاری بیشتری نیاز داشته باشند. سعی کنید که با تقاضای کودک پیش بروید و هر زمانی که تقاضا کرد به او شیر بدهید. کودکانی که بیشتر از شش ماه دارند می‌توانند آب بنوشند، اما مراقب باشید که آب جایگزین وعده‌های معمول شیردهی نشود چرا که شیر مادر حاوی مواد غذایی کامل و متعادل است.

چند نکته در مورد شیردهی در تابستان

اگر نیاز بود به فرزند شیرخوار خود آب بدهید از آب جوشیده‌‌ی که سرد شده استفاده کنید.

کودکانی که به طور منظم شیر مادر می‌خورند به نوشیدن آب نیاز ندارند و شیر مادر، آب لازم بدن را تامین می‌کند. شیر مادر متناسب با نیاز کودک و شرایط آب و هوایی تغییر می‌کند. شیری که کودک از سینه می‌خورد چربی کمی دارد و تشنگی او را برطرف خواهد کرد.

بسیاری از کودکان در فصل تابستان تمایل چندانی به خوردن شیر ندارند. یکی از دلایل آن گرما و ناراحتی‌ است که در اثر تماس پوستی به وجود می‌آید. بهتر است کودک را در حالت خوابیده که تماس پوستی کمتر است شیر دهید، به این ترتیب میزان گرمای ایجاد شده کمتر و تمایل کودک برای شیر خوردن بیشتر خواهد بود.

اگر احساس کردید تعداد دفعاتی که کودک شما شیر می‌خواهد خیلی کم است، به دفعات بیشتر ولی در زمان کوتاه‌تری به او شیر بدهید و خودتان هم به ازای هر دفعه شیردادن آب بنوشید. یک بطری آب در معرض دید خود بگذارید که نوشیدن آن را فراموش نکنید.

به‌طور کلی بعضی بچه‌ها در ساعات گرم روز کمتر شیر می‌خورند اما در ساعات خنک در صبح و شب بیشتر تمایل به شیر دارند، سعی کنید در فاصله شب تا صبح تعداد دفعات شیردهی را بیشتر کنید.

علائم کم آبی کودک

نکته قابل توجه: معمولا کودکانی که براساس میل خود و زمان‌هایی که تمایل دارند، شیر می‌خورند دچار بی آبی نمی‌شوند.

۱. برای آنکه بدانید آب بدن کودک شما کافی است یا نه، ادرار او را چک کنید. بررسی ادرار کودک بهترین راه برای بررسی میزان آب بدن او است. اگر نوزاد شما کمتر از ۶ پوشک در روز خیس کند و کودکان بزرگ‌تر به فاصله بیش از ۸ ساعت ادرار نکنند، می‌تواند اخطاری برای کم آبی آن‌ها باشد.

۲. رنگ و بوی ادرار کودک خود را بررسی کنید اگر تیره رنگ باشد یا بوی آمونیاک بدهد، می‌تواند از علائم بی آبی او باشد. از دیگر علائم بی آبی در کودکان و نوزادان می‌توان لب‌های خشک و پوست داغ، فرورفتگی منطقه نرم روی سر، تحریک‌پذیری و بدخلقی، بی‌حالی غیرعادی و ضربان قلب تند و تب را نام برد. در صورت مشاهده هریک از علائم نام برده به پزشک مراجعه کنید.

نکته آخر

به هر حال در فصل گرما احتمال اسهال و استفراغ در بین کودکان زیاد است و ممکن است آب بدنشان را از دست بدهند و گاهی حتی لازم می‌شود که به پزشک مراجعه کنید. سعی کنید کودکان خود را در محل خنک نگه دارید و در صورت نیاز علاوه بر شیر، به خصوص به کودکانی که شیر خشک می‌خورند، آب جوشیده سرد بدهید. در خصوص بچه‌های بزرگتر، آن‌ها را به نوشیدن آب بیشتر تشویق کنید و یا برای تامین آب بدن آن‌ها از برش میوه‌هایی یخ زده، چون پرتقال و آناناس به عنوان میان وعده استفاده کنید.


دیدگاه خود را بیان کنید