با عدم رازداری همسر چه کنیم؟

با عدم رازداری همسر چه کنیم؟

زندگی زناشویی، باید محیط امنی باشد که زن و شوهر تمامیت خود را بدون سانسور و نگرانی به نمایش بگذارند. در این میان عدم رازداری همسر می‌تواند مانع این مسئله شود. برای حل آن لازم است با همسر خود صحبت کنید.


یک‌شنبه ۲ دی ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۲۶۲۹ بازدید

زندگی زناشویی محیطی امن است که زن و مرد می‌توانند تماما خودشان باشند. در چنین محیطی، اگر یکی از طرفین رازداری را زیرپا بگذارد و مسائل خصوصی که بین او و همسرش است را به دیگری یا دیگران بازگو کند، آنگاه دیگر اوضاع به سادگی قبل نخواهد ماند. عدم رازداری همسر، همواره در زندگی مشترک مشکلاتی به بار آورده که گاهی غیرقابل جبران بوده است. در این مقاله بیشتر در رابطه با رازداری و حفظ اسرار در یک رابطه می‌خوانیم.

تبعات عدم رازداری همسر

1. بازخورد منفی نسبت به همسرتان

عدم رازداری شما در مورد همسرتان، و افشا کردن مشکلات زندگی زناشویی در مقابل سایرین آن‌ها را نسبت به همسرتان بدبین می‌کند و حتی زمانی که مشکلات شما برطرف شود، همچنان این بازخورد منفی در آن‌ها باقی می‌ماند؛ و درحالی‌که شاید همسرتان اصلا از این موج منفی خبر نداشته باشد، افرادی از او متنفر خواهند بود.
اما در صورتی که راز‌ها و مسائل خصوصی زندگی زناشویی بین شما مسکوت بماند، هردو شما اعتماد بیشتری به یکدیگر خواهید داشت و در نتیجه استحکام و صمیمیت رابطه‌تان تقویت می‌شود
زمانی که شما به عنوان فردی مستقل تشکیل خانواده می‌دهید، مسئولیت‌هایی را در قبال خانواده پیشین خود و همچنین خوانواده جدید خود دارید. همسر شما از شما انتظار خواهد داشت که تمرکزتان بر زندگی زناشویی باشد و اتفاقات در میان خودتان یا در نهایت با کمک یک متخصص حل شود.

همزمان، خانواده پیشین شما، از شما انتظار خواهند داشت که همچون گذشته، نسبت به آن‌ها وفادار بمانید و با آن‌ها صحبت کنید. آن‌ها می‌خواهند به شما کمک کنند و شما را دلگرم کنند. به همین خاطر در مقابل شکایات شما از همسرتان، ممکن است او را سرزنش کنند و این اصلا برای ازدواج شما خوب نیست. بنابراین همواره در نظر داشته باشید، زمانی که وارد یک زندگی مشترک می‌شوید، زندگی مستقل شما با همسرتان باید بین شما و همسرتان بماند.

2. کاهش اعتماد

فردی که به رازداری احترام نمی‌گذارد، هرگز مورد اعتماد نیست. چطور؟ اگر کسی راز دیگری را برای شما بگوید، شما قطعا به این نتیجه می‌رسید که او فردی مورد اعتماد نیست و بنابراین هرگز به او، درمورد رازهایتان نخواهید گفت. نکته‌ی مهم در اینجا این است که اگر کسی خواست راز دیگری را با شما در میان بگذارد و به شما گفت: «او به من گفته به کسی نگویم، اما من به تو اعتماد دارم، پس می‌گویم»، باید علی رغم حس خوبی که از مورد اعتماد واقع شدن به شما دست داده است، به او بگویید که نمی‌خواهید در این موضوع شریک شوید.
رابطه این عدم رازداری با زندگی زناشویی به این موضوع بازمی‌گردد که اعتبار همسران نزد یکدیگر خدشه دار می‌شود. به عبارت دیگر ، زن و شوهر نمی‌توانند با طیب خاطر راز دل خود را با یکدیگر در میان بگذارند و زندگی زناشویی، بدون اعتماد تقریبا ممکن نیست. اگر همسر شما نتواند به شما اعتماد کند، همواره با نقابی در مقابل شما ظاهر خواهد شد و همیشه از اینکه خودش را شفاف ابراز کند نگران خواهد بود.

3. رازداری و تربیت فرزندان

کودکان از شما، به عنوان پدر یا مادر الگوبرداری می‌کنند. شما با رعایت اصول رازداری به آن‌ها نیز یاد می‌دهید که رازدار باشند؛ بنابراین اگر کودک شما نمره‌ی بدی گرفت و خواست به کسی نگویید، رازدار او باشید تا یاد بگیرد که رازداری امری ضروری در زندگی خانوادگی و در آینده در زندگی زناشویی است.
همچنین مسائل میان خود و همسرتان را نیز در مقابل آن‌ها بیان نکنید. آن‌ها باید از شما بیاموزند که رازدار همسرشان در آینده باشند؛ بنابراین با عدم رازداری، زندگی آینده‌ی فرزندانتان نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

با عدم رازداری همسر چه کنیم؟

با او در این مورد حرف بزنید. برای همسرتان از اثرات مخرب عدم رازداری بگویید و از او بخواهید که مسائل را با خود شما درمیان بگذارد و اگر زمانی هم احساس کرد به نفر سومی برای قضاوت یا تصمیم گیری نیاز است،زوج درمانی را در ذهن داشته باشد.

شنونده خوبی باشید. مهم‌ترین چیزی که یک فرد در بازگو کردن مسائل به دنبال آن است، آرام گرفتن و تنها تخلیه هیجانات منفی است. اگر شما بتوانید شنونده خوبی برای همسر خود باشید، درواقع این نیاز او به صحبت درباره مسائل را ارضا می‌کنید و دیگر نیازی نمی‌بیند که درباره مشکلاتتان با نفر سومی دردودل کند.

انتقاد پذیر باشید. به همسر خود اجازه دهید از شما انتقاد کند و به نظراتش گوش دهید. در صورتی که در مقابل انتقادات همسرتان، گارد داشته باشید، او دیگر قادر نخواهد بود به شما از مشکلات گلایه کند و برای یافتن آرامش و حمایت، صحبت‌هایش را به خارج از چارچوب خانواده خواهد برد.

حرف آخر

عدم رازداری همسر، مشکلی است که اگر حل نشود، می‌تواند همچون نمک روی زخم، اوضاع سخت رابطه و زندگی زناشویی را خراب‌تر کند. از ابتدا با همسر خود در این رابطه صحبت کنید و خودتان نیز رازدار خوبی برای او باشید. در صورت نیاز حتما به مشاوره مراجعه کنید.




دیدگاه خود را بیان کنید