علت ترس از رابطه ی زناشویی چیست؟

علت ترس از رابطه ی زناشویی چیست؟

ترس از رابطه ی زناشویی به علت تجاوز جنسی، خاطرات ناخوشایند، به تعویق انداختن رابطه ی جنسی پس از ازدواج و گوشزدهای ترس ناک والدین است


دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۵۹۵۰ بازدید

رابطه ی زناشویی نقش بسیار مهمی در ازدواج دارد، ولی با این حال زوج‌های زیادی بدون توجه عمیق به آن زندگی می‌کنند. و ممکن است مبتلا به ترسی ناشناخته در رابطه زناشویی خود شوند. در نتیجه رابطه ی زناشویی بخش مهمی از زندگی انسانها را تشکیل میدهد لذا هر گونه اختلال در نگرش به مقوله ی ارتباط زناشویی سلامت روانی – جسمانی – جنسی فرد را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.هدف از درج این مطلب این است که بتوانیم علت ترس خود از رابطه ی زناشویی را بشناسیم و در رفع آن اقدام کنیم.


رابطه ی زناشویی سالم

رابطه ی زناشویی سالم بین زوجین یکی از ملزومات زندگی مشترک می‌باشد. رابطه ی زناشویی یکی از اصلی‌ترین و اساسی‌ترین انگیزه‌های ازدواج جوانان می‌باشد و اگر این رابطه بین زوجین به خوبی وجود داشته باشد، بیشتر مسائل و موضوعات اختلاف‌برانگیز از بین می‌رود، اما در صورتی که رابطه جنسی از بین برود و یا از میزان آن کاسته شود، جزئی‌ترین و پیش‌پاافتاده‌ترین مسائل نیز به یک اختلاف بزرگ و حل‌نشدنی تبدیل می‌شوند.

نباید تصور کرد که همه ی افراد طالب و مشتاق آمیزش جنسی میباشند و در میان طیف گسترده نگرش های جنسی برخی افراد از رابطه ی زناشویی بسی واهمه و هراس دارند.


ترس از رابطه ی زناشویی

خیلی از افراد از انجام رابطه ی جنسی در طول زندگی مشترک خود ترس دارند و این ترس برای دختران چند برابر است. به گفته مشاوران رابطه جنسی ، مردان باید قبل از انجام رابطه جنسی با همسر خود ، او را از نظر روحی و عاطفی آماده نمایند زیرا اگر یکی از طرفین در رابطه جنسی دچار استرس و فشار و هیجانات منفی باشد ، هیچ یک از زوجین از رابطه جنسی راضی نخواهند بود و حتی ممکن است تاثیرات منفی هم بگذارید.

ترس یا فوبی جنسی به یک حالت روانی اطلاق می شود که در آن حالت زن و مرد از برقراری ارتباط جنسی یا مقاربت جنسی می هراسد. گاهی اوقات این اختلال یا فوبی به حدی شدید است که مشاهده شده سالها پس از ازدواج هنوز رابطه زناشویی برقرار نمی شود.گاهی اوقات حتی جراحی صورت می گیرد اما باز این مشکل ارتباط وجود دارد. بسیاری از اوقات پس از مدتی مردی که همسرش چنین مشکلی دارد نیز دچار مشکل جنسی می گردد. از جمله علل روانی این اختلال خاطرات و تجربیات تلخ گذشته می باشد که عبارتند از: شنیدن خاطرات تلخ دیگران، افسردگی (معمولا چنین افرادی افسرده می باشند)، مورد هتک حرمت و تجاوز جنسی قرار گرفتن، به تعویق انداختن رابطه زناشویی هنگامی که برقراری ارتباط بلا مانع باشد وغیره.


ترس از رابطه ی جنسی در مردان

  • فوبی جنسی در ارتباط با مردان به این صورت است که مرد نعوظ خود را که تا قبل از ارتباط کامل است به محض نزدیک شدن به دلایل مختلف از جمله استرس و اضطراب از دست می دهد.
  • متاسفانه استرس زیاد چه به خاطر مسائل کاری و مشکلات خانوادگی و چه به علت خستگی، نداشتن تناسب اندام، ترس از ناتوانی جنسی، رابطه دردناک، هراس از بارداری و ترس از برقراری روابط زناشویی بخصوص در اوایل ازدواج باشد، می تواند آتش شور جنسی را خاموش کند. این استرس می تواند در هر سنی و برای هر دو جنس اتفاق بیفتد، ولی اغلب ابتدای ازدواج و در دوران بارداری و یائسگی زنان و در دوران سالمندی مردان شایع تر است.
  • امروزه ثابت شده اختلالات اضطرابی با تشدید بسیاری از بیماری ها ازجمله بیماری های قلبی، دیابت، پرفشاری خون، اختلالات گوارشی و روحی می تواند عملکرد جنسی زن و مرد را مختل کند و باعث زودانزالی، ناتوانی و بی میلی جنسی در مردان و کاهش برانگیختگی و نرسیدن به ارگاسم در زنان شود و می توان گفت استرس و اختلال های جنسی بر یکدیگر اثر متقابل دارند. یعنی استرس ممکن است به بروز مشکلات جنسی در فرد بینجامد یا بر عکس مشکلات جنسی به عنوان عاملی اضطراب آفرین بر زندگی فرد سایه بیفکند.
  • استرس در روابط عاطفی و زناشویی می تواند باعث شود همسران به جای ارائه رویکردهای ارتباطی ـ عاطفی از رویکردهای ارتباطی ـ اجتنابی استفاده کنند.گاهی هم زوجین به دلیل علاقه ای که به یکدیگر دارند، اجتناب از برقراری رابطه را راه حلی مطمئن برای کاهش بحث ها و نگرانی های خود در نظر می گیرند و همه توجه و تمرکزشان را بر مسائل دیگر زندگی مانند روابط دوستانه و بین فردی، مسائل کاری و… معطوف کرده و عملا از پرداختن به روابط زناشویی پرهیز می کنند، غافل از این که استرس و اضطرابی که این گونه سرکوب می شود تاثیرهای مخربی بر عواطف و هیجان های بین فردی می گذارد و مشکل را حادتر می کند. در این شرایط زوجین باید بلافاصله به افراد متخصص مراجعه کنند تا با بررسی و ارزیابی دقیق روابط بین فردی، علل مشکلات زناشویی شناسایی و در نهایت با ارائه درمان ها و آموزش ها مشکل حل شود. بسیاری از زوجین به دلیل این که در طول رابطه جنسی درک نمی شوند یا ترس از ارضا نشدن یا عدم ارضای طرف مقابل دارند یا اصول و روش های رابطه جنسی را نمی دانند، دچار اضطراب شده و همین باعث اختلالات جنسی در مرد یا زن می شود.
  • روابط جنسی اولیه زن و مرد اگر بخوبی انجام شود در استقبال زوجین برای برقراری مجدد این روابط و در نتیجه، داشتن زندگی جنسی رضایت بخش نقش بسزایی دارد. سعی کنید علت استرس خود را شناخته و جهت رفع آن قدم به قدم با کمک یک روانشناس عمل نمایید. همسرتان را درک کنید و به نیاز او احترام بگذارید. در روابط عاطفی خود تغییر ایجاد کنید و تلاش مشترکی را برای رفع مشکل آغاز کنید. البته بهترین راه کار برای شما مراجعه به روان درمانگر و درمانگر جنسی است.

ترس از رابطه ی جنسی در زنان

در زنان ترس از رابطه ی جنسی ممکن است بعلت واژینیموس باشد. در این اختلال ترس از رابطه زناشوئی و یا ترس از رابطه جنسی که یک ترس و یا فوبی روانی و یا یک درد روانی است باعث می شود که زن از ایجاد رابطه بترسد. بسیاری از زنانی که اینگونه فوبی جنسی دارند حتی با تصور یک رابطه جنسی اندامشان منقبض می شود. ممکن است زنانی که اینگونه اختلال جنسی را دارند احساس نمایند شاید دچار مشکلات جسمی و یا به نوعی از دیگران کمتر هستند. این نوع از اختلال جنسی اگر چنانچه هر چه زودتر درمان نشود در آینده مزمن تر شده و درمان آن نیز سخت تر خواهد شد.


علت ترس زنان از رابطه ی زناشویی

1. سوء استفاده و تجاوز جنسی: گاهی اوقات اذیت و آزارهای جنسی صرفا” ختم می شود به دست مالی کردن از غریبه ها تا حتی آشنایان بسیار نزدیک که می تواند یک حس ناخوشایند و بدبینی در زن به وجود بیاورد مخصوصا” اگر این اتفاق در دوران خرد سالی رخ دهد .گاهی اوقات نیز اذیت و آزار جنسی ختم به تجاوز می شود که می تواند اثرات ناگوار شخصیتی و روانی همچون افسردگی، بدبینی به مردها به همراه ترس از رابطه زناشویی و یا واژینیسم بوجود آورد.

2. خاطرات و شنیده های ناخوشایند :تعریف تجربیات تلخ جنسی توسط اطرافیان و شنیدن عمدی و یا غیر عمدی توسط دختری که هنوز مجرد است . و یا خواندن تجربیات تلخ جنسی در مجلات و اینترنت و غیره .

3. به تعویق انداختن رابطه جنسی پس از ازدواج :بسیاری از اوقات عروس و داماد ها تصمیم می گیرند عمل زناشویی را در زمان خاصی انجام بدهند و یا امروز و فردا می کنند در نتیجه دچار استرس و اضطراب و هیجان می شوند که در نتیجه واژینیسموس یا واژینیسم شکل می گیرد .

4. گوشزد های ترس آمیز والدین: بسیاری از اوقات والدین برای اینکه باکره گی دخترشان حفظ شود آنها را از رابطه جنسی می ترسانند .در نتیجه با گذشت زمان این ترس بیشتر شده و واژینیسم شکل می گیرد

5. پیامد رابطه ی زناشویی نامناسب و ترس ار رابطه ی زناشویی در زنان موجب: یأس و نا امیدی ، کشمکش های بی پایان ، ایجاد خشم و پرخاشگری ، افسردگی و در نهایت طلاق میشود. در بسیاری از فرهنگ ها و حتی در خانواده های تحصیل کرده بعد از مدتی ازدواج قانونی، هنگامی که رابطه جنسی ( ازدواج واقعی صورت نمی گیرد ) برقرار نمی شود، انتقاد ها و اتهامات متوجه داماد می شود . یعنی اینکه گفته می شود داماد فرد نا لایق و دارای قدرت مردانگی نمی باشد و داستان های دیگر . در چنین مواردی گاهی اوقات به دلایل مختلف عروس خانم نقص خود را از این جهت که از رابطه جنسی ترس دارد را نمی پذیرد و از آنجایی که تا حدودی بین طرفین کینه بوجود آمده باعث طلب مهریه و درخواست طلاق می شود . و گاهی اوقات نیز طرفین دم بر نمی آورند و سال ها مشکل خود را به خاطر ترس از آبروریزی بین خود نگاه داشته و به زندگی خود ادامه می دهند و موارد دیگر .


درمان ترس از رابطه ی زناشویی

از جمله روش های موجود در ترس از رابطه زناشویی رفتار درمانی ، روان درمانی و روش های درمانی پزشکی می باشد . در روش های درمانی رفتار درمانی درمان از طریق حساسیت زدایی منظم می باشد. در روان درمانی نیز با ایجاد شناخت در فردی که دارای ترس از رابطه ی زناشویی است شناخت او بیشتر شده در نتیجه راحت تر می تواند با مشکل ترس از رابطه جنسی یا ترس از رابطه زناشویی کنار بیاید و معمولا” در روش درمانی پزشکی از طریق عمل جراحی سعی می شود رابطه زناشویی را تسهیل تر نمایند .


12 فایده در مورد روابط زناشویی

کاهش استرس، ایمنی، کاهش وزن، سلامت قلب، اعتماد به نفس، افزایش صمیمیت، کاهش درد، کاهش خطر سرطان پروستات، تقویت عضلات قاعده لگن، کاهش خطر سرطان پستان، خواب عمیق تر، سلامت پوست.




دیدگاه خود را بیان کنید