تمدن های اسرار آمیز

تمدن های اسرار آمیز

کاملا طبیعی است که هر چه زمان می گذرد و رو به جلو می رود، بعضی از چیزها نابود شده و چیزهای جدیدی به وجود بیایند. چشم اندازی که ما از جهان داریم روز به روز در حال تغییر است، عوامل زیادی در این تغییرات تاثیر دارند از شرایط آب و هوایی گرفته تا کم تر شدن و تحلیل رفتن منابع طبیعی، افزایش جمعیت، دخالت های انسانی و… در بیشتر مواقع بابت تغییرات این چنینی توضیحات خوبی وجود دارد اما در بعضی از موارد مثل تمدن های اسرار آمیز که در پایین الی گشت برای شما آماده کرده است، واقعا دلیل خاصی دیده نمی شود و به همین دلیل است که این تمدن ها همیشه برای ما در هاله ای از ابهام می مانند.


چهار‌شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۴۵۲۶ بازدید

  • تمدن هاراپان (The Harappan civilization)

هاراپا یکی از دو شهر اصلی در تمدن دره ی Indus بود که گفته می شود یکی از اولین تمدن های شهرنشینی ای بوده است که توسط باستان شناسان مدرن کشف شده است. در سال ۱۸۰۰ قبل از میلاد این تمدن کم کم رو به افول رفت تا این که کلا از بین رفت. بسیاری از محققان بر این باورند که تغییرات آب و هوایی و هجوم فرهنگ های دیگر به آن ها باعث از بین رفتن این تمدن شده است اما هیچ توضیحی که این گفته ها را اثبات کند، وجود ندارد.

  • تمدن آناسازی (The Anasazi)

یکی دیگر از تمدن های اسرار آمیز و کهن تمدن آناسازی است که هزاران سال پیش در بیابان های شمالی آمریکا شکل گرفت. این تمدن رونق خیلی زیادی داشت اما ناگهان به یکباره در قرن سیزدهم بعد از میلاد مسیح از بین رفت. بعضی از مردم بر این باورند که آن ها توسط بیگانگان ربوده شده اند یا اینکه شاید هم اصلا خودشان از بیگانگان بوده اند!

  • تمدن مینوآن ها (The Minoans)

طبق گفته ی دانشمندان و تحقیقاتی که آن ها انجام داده اند، مینوآن ها اولین تمدن شکل گرفته در اروپا هستند که تا سال ۱۴۰۰ قبل از میلاد مسیح رونق بسیار زیادی داشتند اما گفته می شود که رسوبات آتشفشانی باعث از بین رفتن آن ها شد. مینوآن ها از تمدن های اسرار آمیز هستند چرا که این فقط می تواند یکی از دلایل از بین رفتن آن ها باشد و دلایل دیگر هنوز کاملا مشخص نشده اند.

  • تمدن کلوویس (The Clovis)

یکی از فرهنگ های بومی ما قبل تاریخ در آمریکا که تاریخ آن به ۱۰۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد، تمدن کلوویس است. این تمدن هم مانند دیگر تمدن های اسرار آمیز که در بالا معرفی شدند به یکباره از بین رفتند که یکی از نظریه هایی که درباره ی آن ها وجود دارد این است که یک دنباله دار غول پیکر به زمین اصابت کرده و باعث نابود شدن این تمدن شده است، اگر چه این فعلا فقط در حد یک باور است و از نظر علمی اثبات نشده است.

  • تمدن The Mycenaeans

تمدن Mycenaeans هم در قبل از میلاد مسیح به وجود آمده بوده است و از معروف ترین تمدن های اسرار آمیز جهان است. اولین نشانه های افول این تمدن در سال ۱۲۰۰ قبل از میلاد مسیح بوده است و در سال ۱۱۰۰ هم کاملا از بین رفته است. مورد مهم و اسرار آمیزی که درباره ی این تمدن وجود دارد این است که آن ها هیچ راه و نشانی از شیوه ی زندگیشان بر جا نگذاشته اند و به همین دلیل هم هیچ حقیقت شفافی درباره ی این که دقیقا چه بر سر آن ها آمده است وجود ندارد اما نشانه هایی از وقوع زمین لرزه در منطقه ای که آن ها بوده اند دیده شده و احتمالا زمین لرزه بی تاثیر نبوده باشد.

  • تمدن جزیره ایستر (Easter Island)

جزیره ایستر نامی آشنا برای بعضی از ماها است، حتی اگر اسم آن را نشنیده باشیم ولی به احتمال خیلی زیاد تصاویری از آن را دیده ایم. در هر حال این جزیره به خاطر مجسمه های عجیب غریبی که دارد مشهور شده است. این مجسمه ها موآی نام دارند و به شکل سر انسان ساخته شده و در خاک جزیره فرو رفته اند. هر چقدر که این مجسمه ها را بشناسیم اما چیزی که هنوز نامشخص است مردم جزیره ی ایستر هستند. ما تقریبا هیچ چیز درباره ی مردم جزیره ایستر نمی دانیم و تنها چیزهایی که از آن ها می توان حدس زد این است که آن ها از تمام منابعی که در دست داشته اند استفاده کرده اند و به همین دلیل از بین رفته اند.

این تمدن که بارها از آن به عنوان قدیمی ترین شهر جهان یاد شده است، در خیلی از موارد از دیگر تمدن ها کاملا جدا است و با آن ها فرق دارد. آن ها جاده هایی را برای رفت و آمد خودشان ساخته بوده اند، خانه های آن ها به شکل خانه های زنبور ها در یک کندوی عسل است. عجیب است بدانید که زمانی که مردم می خواسته اند تا وارد خانه هایشان شوند، این کار را از طریق سوراخ هایی که در سقف خانه هایشان ایجاد کرده بودند، انجام می دادند. آن ها ۲۰۰۰ سال تمام در زمان خودشان زندگی کردند و درخشیدند و ناگهان بدون این که کوچک ترین رد پایی از خوشان بر جا بگذارند از بین رفتند.

  • تمدن نابتا پلایا (Nabta Playa)

بین سال های ۷۰۰۰ تا ۶۵۰۰ قبل از میلاد مسیح، منطقه ای که ما امروزه به نام ساهارای مصر می شناسیم در واقع یک جامعه ی شلوغ از مزرعه داران، صنعت داران و گاوچرانان بود. تخمین زده شده است که الگوهای بارانی، دستی در ناپدید شدن این تمدن های اسرار آمیز داشته است. علاوه بر این، از آن ها صخره هایی خاصی بر جا مانده است که به نوعی نشان از این موضوع دارد که آن ها با موضوعات مرتبط با فضا هم آشنا بوده اند.

منبع: destinationamerica.com


دیدگاه خود را بیان کنید