۷ نکته طلایی برای رفتار با همسر لجباز

۷ نکته طلایی برای رفتار با همسر لجباز

اگر همسر لجبازی دارید، مجادله کردن با او تنها ازدواج شما را به خطر می‌اندازد. رفتار با همسر لجباز راهکارهای خاص خود را دارد که به کمک آنها می‌توانید به تفاهم برسید.


پنج‌شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۴۵۸۴ بازدید

همسر لجبازی دارید که می‌خواهید بیشتر به حرف شما گوش کند؟ رفتار با همسر لجباز کار بسیار سخت و خسته کننده‌ای است. ارتباط شما ممکن است به دلیل پافشاری او بر افکار و حرف‌های خود و ناتوانی شما در برخورد با او، دچار مشکل شود. گاهی اوقات ساده‌تر است که اصلا تلاشی برای برقراری ارتباط نکرد تا یک گفتگوی ساده به یک جدال تبدیل نشود. با این حال، برای برقراری صمیمیت و موفقیت یک ازدواج لازم است که ارتباط صمیمانه‌ای داشته باشید. در این مقاله روش‌های برخورد با همسر لجباز را شرح می‌دهیم تا قدم تازه‌ای به سمت یک زندگی شادتر بردارید.

  • رفتار با همسر لجباز چگونه باید باشد؟

۱. درک کردن علت لجبازی همسر

لازم است در ابتدا درک کنید که شما و همسرتان دو نفر هستید، بنابراین دیدگاه‌های شما نسبت به مسائل مختلف ممکن است متفاوت باشد و این تفاوت کاملا طبیعی است. به جای قضاوت کردن همسرتان، سعی کنید علت عقاید و حرف‌های او را پیدا کنید. همیشه به یاد داشته باشید که بودن در یک رابطه بدان معناست که شما آماده هستید تا روی اختلافات و تفاوت‌های خود کار کنید و گاهی نیز گذشت داشته باشید.

۲. نگاهی به آینه بیاندازید

افرادی که دائما سعی می‌کنند نشان دهند حق با آنهاست، باعث می‌شوند که شما حالت تدافعی به خود بگیرید، اما همیشه این احتمال وجود دارد که حق با طرف مقابل باشد یا بخشی از فکر یا صحبت او درست باشد. بنابراین سعی کنید همواره این موضوع را مدنظر داشته باشید که شاید این شما هستید که باید تغییر کنید. به بیان دیگر شما درحال لجبازی کردن هستید.

۳. رویکردی مثبت پیش بگیرید

کلید رفتار با همسر لجباز اجتناب از خصومت یا خشونت است، دعوا و فریاد زدن راه چاره نیست. باید آرام باشید تا بتوانید منطقی و با آرامش با هم صحبت کنید. به یاد داشته باشید که هیچ مشکلی در یک رابطه زناشویی وجود ندارد که با صحبت کردن حل نشود.
اگرچه سخت است، اما تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا وارد بحث با همسر خود نشوید، به ویژه زمانی‌که با نظر او مخالف هستید. یادبگیرید احساسات خود را بپذیرید و کنترل کنید و نگذارید خشم کنترل اوضاع را به دست بگیرد. برای حل مشکل با همسر لجباز خود سعی کنید با او صحبت کنید و خوب گوش کنید. همچنین با ذهن باز وارد مکالمه شوید.

۴. آرام پیش بروید

صبر کنید تا مناسب‌ترین زمان برای بیان منظور یا عقیده‌ شما از راه برسد. اطمینان حاصل کنید که همسرتان به اندازه کافی آرام باشد. این یک فرایند است، پس یاد بگیرید که صبر کنید. بدانید که یک فرد لجباز به طور موقت دچار ناشنوایی می‌شود و نمی‌تواند به حرف‌های شما گوش دهد.


۵. گوش کنید و بپرسید

بدون پیش داوری به صحبت‌های او گوش کنید. حرف او را قطع نکنید و آنچه می‌گوید را براساس گفته‌ها یا صحبت‌های گذشته تفسیر نکنید. فقط به او گوش دهید. بسیار مهم است که همسرتان بداند نظرات او شنیده و تصدیق می‌شوند.
سوالات خود را بپرسید. اگر قسمتی از گفته‌های او برای شما غیرقابل فهم است از او بخواهید برای شما همه چیز را روشن کند. سوال کردن و زمان دادن به همسر برای توضیح افکارش مهر تاییدی است بر اینکه شما به خوبی به گوش می‌دهید و نظرات او را جدی می‌گیرید.

۶. توضیح دهید

به آرامی و به طور کامل نقطه نظر خود را نسبت به مسئله توضیح دهید. در مورد دانسته‌های او پیش‌داوری نکنید، فرض را بر این بگذارید که او هیچ چیز نمی‌داند و همه‌چیز را توضیح دهید. در اینجا بسیار مهم است که او نیز مانند شما با احترام به صحبت‌هایتان گوش دهد. افراد لجباز اغلب تمایلی به شنیدن صحبت‌های دیگران ندارند، بنابراین شما باید در این رابطه اصرار داشته باشید.
از او بپرسید که آیا نقطه نظر شما را متوجه می‌شود یا خیر؟ همانقدر که اهمیت دارد شما حرف‌های او را درک کنید، مهم است که او نیز شما را بفهمد. اگر او به توضیحات بیشتری نیاز دارد، همه چیز را واضح و روشن بیان کنید.


۷. اولویت بندی کنید

قبل از اینکه وارد مذاکره شوید تصمیم بگیرید که تا چه حد می‌خواهید پیش بروید و چه چیزی برایتان در اولویت است. اگر موضوع مورد بحث برایتان آنقدر‌ها اهمیت ندارد، بگذارید همسرتان تصمیم بگیرد. اما اگر موضوع برای شما حیاتی است پس باید قاطعانه برخورد کنید و از نظرات خود دفاع کنید. شاید لازم باشد چیز‌های دیگری را فدا کنید تا به هدف خود در مورد این موضوع دست‌یابید.

  • آیا می‌توان کاری کرد که همسر بیشتر به حرف شما گوش دهد؟

اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید که چگونه کاری کنند که همسرتان بیشتر به حرفهای شما گوش کند؟ پاسخ این است، هیچ کاری نمی‌توانید در این رابطه انجام دهید. به طور کلی شما نمی‌توانید تلاش کنید کسی را تغییر دهید، شما تنها می‌توانید خودتان را تغییر دهید. در رفتار با همسر لجباز نمی‌توانید او را مجبور کنید آنگونه که شما می‌گویید یا فکر می‌کنید، عمل یا فکر کند.

حتی مجبور کردن او برای مراجعه به مشاوره نیز چاره ساز نیست و مشکل شما را حل نخواهد کرد. بنابراین گاهی بهتر است که به دنبال دریافت مشاوره تخصصی زوجی باشید تا به شما کمک شود نقطه نظرات یکدیگر را بهتر بفهمید، حتی می‌توانید به تنهایی به مشاور مراجعه کنید تا شما را برای رفتار صحیح با همسرتان راهنمایی کند.

سخن پایانی

رفتار با همسر لجباز کار آسانی نیست. اینکه هر روز بخواهید با او مجادله کنید که چه کسی درست می‌گوید ممکن است به قیمت شکست ازدواج تمام شود. بنابراین شاید وقت آن رسیده است که به دنبال کمک حرفه‌ای باشید تا به طور اساسی در رابطه با مسائل تصمیم‌گیری کنید. بعد از اینکه روش‌های بالا را امتحان کردید، اگر تغییری در روند حل مسائل مشاهده نکردید، به فکر مشاوره زوجی یا فردی باشید. تجربه‌ شما در این رابطه چیست؟ آیا مرغ همسر شما هم یک پا دارد؟ چگونه با همسر لجباز خود رفتار می‌کنید؟ لطفا تجربیات و نظرات خود را در بخش ارسال نظر با ما و سایر همراهان ستاره به اشتراک بگذارید.


برگرفته از: psychologytoday ،punchng ،oureverydaylife


دیدگاه خود را بیان کنید