رنو و پژو دیگر جایی در ایران ندارند

رنو و پژو دیگر جایی در ایران ندارند

تمدید اختیارات بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز/ رنو و پژو دیگر جایی در ایران ندارند/ نفت ۸۰ دلاری را فراموش کنید/ خودروسازانی که گران‌تر از بازار می‌فروشند


دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۱۱۲۷۶ بازدید

این پیمانه تیتر‌هایی همچون شاخص بورس در ابرکانال ۳۰۰ هزار مستقر شد، نوسان «تسه»‌ها حول مرز، افت قیمت دلار و یورو در شروع هفته، رقم مالیات بر اجاره‌بها مشخص شد، سبقت مرسدس از رقبای آلمانی در چین، کاهش تعداد دکل‌های نفتی آمریکا و انتقاد از قیمت بی حساب و کتاب لوازم یدکی را در بر دارد.

این پیمانه تیتر‌هایی همچون شاخص بورس در ابرکانال ۳۰۰ هزار مستقر شد، نوسان «تسه»‌ها حول مرز، افت قیمت دلار و یورو در شروع هفته، رقم مالیات بر اجاره‌بها مشخص شد، سبقت مرسدس از رقبای آلمانی در چین، کاهش تعداد دکل‌های نفتی آمریکا و انتقاد از قیمت بی حساب و کتاب لوازم یدکی را در بر دارد.

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز شنبه ، با افزایش ۴۵۲۹ واحدی معادل ۱.۵۱ درصد به رقم ۳۰۴ هزار و ۴۶۰ واحد رسید. این در حالی است که در فرابورس نیز شاخص کل با رشد ۳۳ واحدی به رقم ۳ هزار و ۹۱۸ واحد رسید. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش ۱۲۱۷ واحدی معادل ۱.۵۱ درصد به رقم ۸۱ هزار و ۸۳۰ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز، با رشد ۱۷۰۶ واحدی معادل ۲.۰۴ درصد، عدد ۸۵ هزار و ۲۰۶ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش ۱۱۴۲ واحدی معادل ۲.۰۴ درصد به رقم ۵۷ هزار و ۳۷ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، ۵۹۸۱ واحد افزایش معادل ۱.۷۵ درصد را رقم زد و به سطح ۳۴۸ هزار و ۱۹۲ واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با ۳۹۴۰ واحد افزایش معادل ۱.۸۰ درصد به رقم ۲۲۲ هزار و ۲۸۹ واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با ۶۲۹۹ واحد افزایش معادل ۱.۰۴ درصد همراه بود و عدد ۶۱۴ هزار و ۵۸۲ واحد را به نمایش گذاشت. ارزش معاملات بورس تهران از ۲۱۴۷.۶ میلیارد تومان فراتر رفت که ناشی از داد و ستد بیش از ۷ میلیارد و ۵۲۳ برگه سهم طی ۶۹۸ هزار و ۶۵۱ نوبت معاملاتی بود.

بازار اوراق مسکن؛ نوسان «تسه»ها حول مرز

اوراق وام مسکن معاملات روز گذشته را عموما تحت‌فشار به پایان بردند. ارزش 70 درصد از تعداد کل امتیازهای وام (16 نماد از 23نماد تسه) در جریان دادوستدهای دیروز کاهش یافت. با عقب‌نشینی عموم «تسه»‌ها متوسط قیمت در این بازار فرابورسی به زیر مرز 42هزار تومان برگشت. اوراق وام طی این چند روز روند متلاطمی را سپری کردند. متوسط قیمت‌ها در این بازار که در هفته دوم شهریور به زیر مرز 40هزار تومان تنزل کرده بود، در روزهای بعد با ورود تقاضای تکنیکی به بازار تغییر مسیر داد و به بالای مرز 42 هزار تومان رسید. با وجود این، عموم «تسه»ها طی روز گذشته امکان عبور از این سطح را نیافتند و در کانال 41 هزار تومانی متوقف شدند. همچنان تنها عاملی که می‌تواند قیمت‌ها را به تحرک وادارد سیاست‌های اعتباری مسکن و ارتقای سقف خرید «تسه»هاست.

افت قیمت دلار و یورو در شروع هفته

روز گذشته، صرافی‌های مجاز و بانکی سطح کشور، هر اسکناس دلار آمریکا را به نرخ ۱۱۳۰۰ تومان خریداری کردند و در مقابل به نرخ ۱۱۴۰۰ تومان به متقاضی دریافت دلار آمریکا فروختند که نسبت به نرخ پنج شنبه، ۵۰ تومان کاهش داشت. همچنین هر اسکناس یورو در بازار امروز به نرخ ۱۲۵۵۰ تومان خریداری شد و به قیمت ۱۲۶۵۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد که این نرخ نیز همانند دلار، ۵۰ تومان کاهش را نشان می‌دهد.

تمدید اختیارات بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز

در سی و نهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی، اختیارات بانک مرکزی در خصوص مدیریت بازار ارز تمدید شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، ۳ دستور اصلی این جلسه که روز شنبه و با حضور سران قوا و به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهور برگزار شد؛ ادامه روند آرامش در بازار ارز، کالا و خدمات، پیشگیری از رفتارهای سودجویانه در جهت حمایت از مصرف کنندگان و نیز هماهنگی بین سه قوه در خصوص مدیریت مناسب در شرایط تحریم بود. بر این اساس مقرر شد با توجه به ثبات قابل قبول در بازار ارز و موثر بودن این روند اختیارات مصوبات گذشته تمدید گردد. همچنین در خصوص ستاد تنظیم بازار، گزارشی از روند اجرای مصوبات در بازه یکساله ارائه و مقرر شد مصوبات قبلی و اختیارات ستاد تنظیم بازار برای ایجاد تمرکز بر تصمیمات قیمت گذاری، کنترل قیمت و جلوگیری از چند قیمتی و الزام برچسب و سیاستهای قیمت گذاری بازار تمدید شود. در بخش دیگری در این جلسه موضوع افزایش اختیارات سازمان تعزیرات حکومتی به نحوی که کنترل و تنظیم بازار مناسب تر شده و بهبود یابد، مورد بحث قرار گرفت. بر این اساس مقرر شد ظرف یک هفته قوه قضاییه با هماهنگی دولت لایحه یک فوریتی در این زمینه را تنظیم و به مجلس ارائه نماید.

رقم مالیات بر اجاره‌بها مشخص شد

معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی جزئیات لایحه اصلاح قانون مالیات بر اجاره بها را تشریح کرد. نادر جنتی در گفت وگو با مهر درباره آخرین وضعیت مالیات بر اجاره‌بها اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی با توجه به التهابات بازار مسکن به دنبال اصلاح تبصره ۱۱ ماده ۵۳ قانون مالیات های مستقیم است. وی افزود: بر اساس این تبصره ماده ۵۳ قانون مالیات های مستقیم، کسانی که مجتمع های مسکونی که الگوی مصرف مسکن را رعایت کرده یا بیش از ۳ واحد مسکن احداث کنند، به طور کلی از پرداخت مالیات معافند؛ در غیر این صورت، واحدهای مسکونی زیر ۱۵۰ متر مربع یا تا مجموع ۱۵۰ متر در تهران و تا ۲۰۰ متر در سایر استان های کشور از مالیات بر اجاره بها به طور کامل معاف هستند. معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی یادآور شد: وزارت راه و شهرسازی پیشنهادی به کمیسیون اقتصاد دولت ارائه داد که به موجب آن پیشنهاد، واحدهای مسکونی زیر ۱۵۰ متر در تهران و زیر ۲۰۰ متر در سایر شهرها در صورتی می توانند از این معافیت استفاده کنند که ۲ شرط را رعایت کنند؛ یکی اینکه قراردادهای اجاره مسکن میان موجر و مستأجر دو سالانه باشد؛ دوم اینکه مبلغ اجاره ای که در قالب کارگروه تعیین سقف اجاره بها، تعیین و اعلام می شود، از سوی موجر تخطی نشود.

رنو و پژو دیگر جایی در ایران ندارند

رحمانی وزیر صمت در مورد ارتباط خودروسازان داخلی با غول‌های این صنعت گفت: در حوزه خودرو یکسری مباحث تکنولوژی نیز مطرح است ما باید با برخی شرکت‌های پیشرو در این صنعت ارتباط داشته باشیم اما با نگاه برد – برد. به طور مثال رنو با هر دو خودروساز اصلی ما شریک بود، مشخص است که برای این شرکت هیچ رقابتی ایجاد نمی‌شود. من به آقایان گفتم هر شرکت از یک کشور همکار پیدا کنند اینطور یک رقابت سالم ایجاد می‌شود. من حتی این موضوع را به سفیران کشورمان در کشورهای هدف اعلام کردم، البته ما ملاحظات دیگری هم داریم. نباید فراموش کرد شرکت‌های رنو و پژو خیلی بد با ما رفتار کردند، خلاف تعهدات و هرگونه اصول همکاری و بازرگانی، در واقع هیچ شریکی با شریکش اینگونه رفتار نمی‌کرد. آنها فکر می‌کنند که وضعیت همیشه اینگونه خواهد ماند، ما به آنها گفتیم که بروند و دیگر هم برنگردند یعنی اگر تحریم هم برداشته شود اینها جایی ندارند. در دوره قبل با وجود قرارداد ۱۰ ساله با امضای دو رئیس جمهور، ترک قرارداد کردند و با اصلاح ساختارها در آینده شریک خارجی بهتری خواهیم داشت. /ایلنا

سبقت مرسدس از رقبای آلمانی در چین

درحالی‌که عملکرد هر سه برند خودروساز لوکس آلمانی در چین متاثر از کاهش تقاضا برای خرید خودرو بوده است اما مرسدس‌بنز عملکرد بهتری را از خود نشان داده و در زمینه فروش، از آئودی و بی‌ام‌و سبقت گرفته است. در ماه آگوست آمار فروش مرسدس‌بنز نشان از رشد ۱۳درصدی نسبت به همین ماه در سال گذشته دارد و در این ماه توانست ۶۰ هزار و ۱۳۴ دستگاه خودرو را در چین به فروش برساند. بی‌ام‌و نیز به فروش ۵۶ هزار و ۲۴۲ دستگاهی در این ماه قناعت کرد تا نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۴/ ۹ درصدی را تجربه کرده باشد. آئودی از فروش ۵۸‌هزار دستگاهی آوریل در چین و ثبت رشد سالانه ۲ درصد خبر داد. به نقل از دنیای اقتصاد؛ در ۸ ماه نخست سال ۲۰۱۹ نیز آمار فروش مرسدس‌بنز دو رقیب هموطن خود را جا گذاشت و رقم ۴۶۴ هزار و ۲۲۶ دستگاه را ثبت کرد. درحالی که فروش بی‌ام‌و در این مدت ۴۴۲ هزار و ۶۴۰ دستگاه و فروش آئودی نیز ۴۲۷ هزار و ۴۴۷ دستگاه خودرو بود.

کاهش تعداد دکل‌های نفتی آمریکا

شرکت‌های انرژی آمریکا این هفته تعداد دکل‌های نفتی فعال را برای چهارمین هفته متوالی کاهش دادند که می‌تواند به کمتر شدن رشد تولید نفت خام این کشور منجر شود. بیکر هیوز، بزرگ ترین شرکت خدمات نفتی جهان گزارش داد حفاران آمریکایی در هفته منتهی به 13 سپتامبر 5 دکل را خاموش کردند که در مجموع تعداد دکل‌های نفتی را به 733 دکل کاهش داده که کمترین میزان از نوامبر 2017 به شمار می‌رود. در هفته مشابه سال گذشته، تعداد این دکل‌ها به 867 دکل فعال رسیده بود. شمارش تعداد دکل‌های نفتی به عنوان شاخص تولد آتی نفت در امریکا در نظر گرفته می‌شود. این کاهش 9 ماه متوالی است ادامه دارد و رکوردی در این زمینه به شمار می‌رود زیرا شرکت‌های اکتشاف و تولید هزینه‌های حفاری را کاهش داده و بر رشد درآمدها بیشتر متمرکز شده‌اند.

نفت ۸۰ دلاری را فراموش کنید

الرومحی وزیر نفت و گاز عمان در ابوظبی گفت: «تمام تولیدکنندگان نفت بشکه‌ای 80 دلار را به‌جای 60 دلار می‌خواهند ولی آیا این منطقی است؟ در شرایط فعلی احتمالاً نه. ما باید با همین شرایط اقتصادی کنار بیاییم. من هم دوست دارم قیمت نفت از 60 دلار به 80 دلار برسد ولی این احتمال بسیار کم است». عمان یکی از تولیدکنندگان نفت حاشیه خلیج فارس است که عضو اوپک نیست ولی یکی از اعضای ائتلاف اوپک و غیراوپک به‌رهبری روسیه است که تولیدش را طبق قرارداد کاهش تولید پایین آورده تا جلوی عرضه اضافی نفت به بازار گرفته شود و قیمت نفت بالا برود. طبق گفته اقتصاددانان، عمان به نفت حدود 85 دلار در هر بشکه نیاز دارد تا بتواند بودجه‌اش را متعادل نگه دارد. اوپک و متحدانش قصد دارند یک حداقل قیمت برای نفت ایجاد کنند ولی قیمت فعلی نفت که کمی بالاتر از 60 دلار در هر بشکه است، بسیار کمتر قیمت مورد نیاز عربستان است. عربستان به نفت حدود 80 دلار در هر بشکه نیاز دارد.

انتقاد از قیمت بی حساب و کتاب لوازم یدکی

حمید گرمابی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از گرانی لوازم یدکی، گفت: افزایش 4 برابری قیمت لوازم یدکی پذیرفتنی نیست، چراکه مواد اولیه وارداتی مورد نیاز تولید با توجه به نرخ ارز در بیشترین حالت تنها 3 برابر شده، حال باید به این نکته نیز توجه شود که تولیدکنندگان برای تولید لوازم یدکی، از مواد داخلی نیز استفاده می‌کنند که این مواد نسبت به 2 سال گذشته حدود 2 برابر شده در نتیجه گرانی 4 برابری لوازم یدکی داخلی نسبت به 18 ماه پیش توجیه شدنی نیست. این نماینده مردم در مجلس دهم درباره نارضایتی‌ها از ارائه خدمات پس از فروش به خودروهای چینی، تصریح کرد: برخی از این مشکلات در ارائه خدمات پس از فروش ناشی از کمبود قطعه است که در این زمینه تحریم نقش اصلی را ایفا می کند. /خانه ملت

خودروسازانی که گران‌تر از بازار می‌فروشند

نبود نظارت کافی بر بازار خودرو و قیمت‌گذاری محصولات شرکت‌های خودروساز باعث نابسامانی در تعیین نرخ برخی خودروها شده است به طوری که این محصولات در بازار با قیمتی پایین‌تر از نرخ کارخانه معامله می‌شوند ولی شرکت‌های خودروساز حاضر به کاهش قیمتهایشان نیستند. در این مورد می‌توان به جک S5 شرکت کرمان‌موتور اشاره کرد که با قیمت 263 میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود در حالی که نرخ کارخانه‌ای این خودرو 300 میلیون تومان است. همچنین سراتو سایپا در بازار 293 میلیون تومان عرضه می‌شود، در حالی که قیمت کارخانه 295 میلیون تومان است. سایپا چندی پیش قیمت این خودرو را در شرایطی که در بازار 290 میلیون تومان معامله می‌شد به یکباره افزایش داد و به 295 میلیون تومان رساند. در این مورد می‌توان به ام‌وی‌ام X22 دنده‌ای نیز اشاره کرد که قیمت کارخانه‌ای آن 161 میلیون تومان است ولی در بازار با قیمت 143 میلیون تومان معامله می‌شود. ام‌وی‌ام M22 اتومات نیز در بازار با قیمت 173 میلیون تومان عرضه می‌شود اما قیمت کارخانه‌ای آن 195 میلیون تومان تعیین شده است. به نقل از فارس؛ قیمت چری تیگو 5 نیز در بازار 268 میلیون تومان است در حالی که قیمت نمایندگی برای فروش این خودرو 328 میلیون تومان تعیین شده است.




دیدگاه خود را بیان کنید