چهره موفق زنان ۲۰۱۹

چهره موفق زنان ۲۰۱۹

جالب است بدانید در فهرستی که بی. بی. سی برای سال ۲۰۱۹ منتشر کرده است نام ۲ بانوی ایرانی هم به‌چشم می‌خورد. این قضیه را به فال نیک گرفتیم تا در ادامه شما را با کیمیا علیزاده و رایا بیدشهری آشنا کنیم و از دستاورد‌های این چهره‌های موفق بگوییم.


پنج‌شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۵۳۴۷ بازدید

رسانه‌های خبری زیادی را سراغ داریم که رسم دارند سالانه فهرست‌های مختلفی از موفق‌ترین چهره‌های دنیا منتشر کنند. بی. بی. سی نیز از سال ۲۰۱۳ به‌بعد سالانه فهرستی یک‌صد‌نفره از زنان را منتشر می‌کند که دستاورد‌های چشمگیری در حوزه‌های مختلف داشته‌اند.

جالب است بدانید در فهرستی که بی. بی. سی برای سال ۲۰۱۹ منتشر کرده است نام ۲ بانوی ایرانی هم به‌چشم می‌خورد. این قضیه را به فال نیک گرفتیم تا در ادامه شما را با کیمیا علیزاده و رایا بیدشهری آشنا کنیم و از دستاورد‌های این چهره‌های موفق بگوییم.

کیمیا علیزاده

اگر اهل ورزش باشید بدون شک کیمیا علیزاده را کاملاً می‌شناسید، حتی اگر به ورزش علاقه‌ای هم ندارید باز هم مطمئن هستیم آوازه دستاورد‌های کیمیا علیزاده به گوش شما خورده است. خانم علیزاده اولین زن ایرانی است که توانست در مسابقات المپیک مدال ۲۰۱۶ مدال‌آور باشد و به‌همین دلیل نیز در میان دختران و بانوانی ایرانی به نمادی از موفقیت زنان تبدیل شده.

اولین زن ایرانی مدال‌آور المپیک در تاریخ ۱۰ جولای سال ۱۹۹۸ در کرج زاده شد و خانواده‌اش اصلالتی آذربایجانی دارند و پدر خانم علیزاده متولد «زنوز» (Zonuz) در نزدیکی‌های تبریز است و مادرش در اردبیل به‌دنیا آمده است.

داستان موفقیت خانم علیزاده نیز مانند بسیاری دیگر از ایرانی‌های موفق با کار و تلاش شروع شد و مادرش در هفت سالگی کیمیا علیزاده را در کلاس‌های تکواندو ثبت‌نام کرد تا وقت دخترش بیهوده تلف نشود و تنی سالم و سلامت داشته باشد. پس از مدتی استعداد کیمیا علیزاده در تکواندو شکوفا شد و خودش و خانواده‌اش اهمیت بیشتری به ورزش دادند. در نتیجه رفته‌رفته پای کیمیا علیزاده به مسابقات کشوری باز شد و مقام‌های مطرحی در سطح کشور به‌دست آورد.

در نهایت نیز خانم علیزاده با کاروان ورزشکاران ایران راهی ریودوژانیرو شد تا در المپیک تابستانی ۲۰۱۶ شرکت کند. او در وزن ۵۷ کیلوگرم در رشته تکواندو در المپیک حاضر شد و با شکست در برابر «نیکیتا گلاسنوویچ» (Nikita Glasnović) به مدال برنز المپیک دست یافت. ناگفته نماند کیمیا علیزاده در وزن ۶۳ کیلوگرم در مسابقات المپیک جوانان ۲۰۱۴ نیز حضور داشت و در مدال طلای این مسابقات را از آن خود کرد.

موفقیت‌های خانم علیزاده به همین‌جا ختم نمی‌شود و او توانست در مسابقات قهرمانی تکواندو در سال ۲۰۱۵، «جِید جونز» (Jade Jones)، مدال‌آور طلای المپیک ۲۰۱۲ لندن و ۲۰۱۶ ریودوژانیرو را شکست دهد و مدال برنز این مسابقات را از آن خود کند. دو سال بعد نیز کیمیا علیزاده مدال نقره مسابقات جهانی قهرمانی تکواندو را در سال ۲۰۱۷ از آن خود کرد.

با توجه به سن و سال خانم علیزاده، دستاورد‌های بیشتری را برای ایشان در تکنواندو آرزو می‌کنیم و امیدواریم اولین مدال‌آور زن ایران، در المپیک تابستانی ۲۰۲۰ توکیو نیز موفقیت‌های چشمگیری را از آن خود کند و یک‌بار دیگر نام زنان ایرانی را در جامعه ورزش بین‌المللی مطرح نماید.

رایا بیدشهری

رایا بیدشهری در ایران زاده شد، اما هنوز ۲ سال بیشتر نداشت که به‌دلیل شغل پدر، راهی دوبی شد و در این شهر زندگی کرد. پدر رایا، تاجر موفقی است و خانم بیدشهری مدعی است علاقه‌اش به تجارت و کسب وکار را از پدر به ارث برده است. به همین دلیل نیز رایا بیدشهری زمانی که تنها ۱۹ سال بیشتر نداشت، به آمریکا رفت تا بخت خود برای تجارت و تحصیل را امتحان کند. او در آمریکا در دانشگاه بوستون در رشته عصب‌شناسی فارغ‌التحصیل شد و چند ماه قبل از دریافت مدرک، به‌دنبال پروژه‌های استارت‌آپ می‌گشت تا پس از پایان تحصیل، برای خودش کاری دست‌و‌پا کند. در همان زمان دونالد ترامپ رئیس‌جمهور شد و مشکلات زیادی را برای مهاجرین ایجاد کرد.

به‌همین دلیل رایا بیدشهری که به‌خوبی می‌دانست اگر آمریکا را ترک کند، به‌دلیل قوانین جدید مهاجرتی دونالد ترامپ، به‌عنوان یک ایرانی دوباره نمی‌تواند به آمریکا باز گردد، چاره‌ای ندید به‌غیر از اینکه اهدافش را برای کار و تجارت در آمریکا برنامه‌ریزی کند و دور بازگشت به ایران را خط بکشد.

رایا بیدشهری به‌سرعت خودش را با وضعیت جدید وفق داد و با توضیح شرایطی که در آن قرار داشت برای دوستان و آشنایان خانوادگی‌اش در تورنتو، شرایط سفر به این شهر برای وی مهیا شد. در همین بین خانم بیدشهری به‌دنبال راه‌اندازی استارت‌آپ شخصی خودش بود و توانست مجوز کار و زندگی در تورنتو را اخذ کند. در نتیجه به تورنتو نقل مکان کرد و مقیم خانه‌ای شد که نزدیک به محل کار و خانواده‌اش بود.

رایا بیدشهری پس از مدتی با زندگی جدید در تورننتو آشنا شد و استار‌ت آپی که مدت‌ها رویای‌اش را داشت با نام «آو‌کادمی» (Awecademy) راه‌اندازی نمود. این استارت‌آپ درواقع یک بستر آنلاین آموزشی برای دانش‌آموزان دبیرستانی است. استارت‌آپ «آوکادمی» تاکنون جایزه‌های مختلفی دریافت کرده و به‌عنوان یکی از معروف‌ترین استارت‌آپ‌های آموزشی شناخته می‌شود.

هدف اصلی این استارت‌آپ الهام‌بخشی به معلمان و دانش‌آموزان دبیرستانی است تا خودشان را برای حضور در دنیای پرتکاپوی قرن بیست‌و‌یکم آماده کنند. به‌همین منظور در این استارت‌آپ، مهارت‌هایی که برای زندگی در دنیای مدرن لازم به‌نظر می‌رسد به دانش‌آموزان و معلمین آموزش داده می‌شود. خانم رایا بیدشهری سخنور بسیار متبحری است و به‌لطف فن‌بیانی که دارد توانسته استارت‌آپ «آوکادمی» را به دنیای مدرن معرفی کند.

امیدواریم موفقیت‌های رایا بیدشهری به همین‌جا ختم نشود و در آینده نیز از این بانوی موفق ایرانی خبر‌های بیشتری را در رسانه‌های بین‌المللی شاهد باشیم.


دیدگاه خود را بیان کنید