تاریخ تمدن
تاریخ تمدن (به انگلیسی: The Story of Civilization) نام مجموعه کتابی ۱۱ جلدی است که ویل دورانت بههمراه همسرش آریل دورانت دربارهٔ تاریخ زندگی انسان از دوران پیش از تاریخ تا پایان سدهٔ هجدهم نوشتهاند.
۳۰ / ۶ / ۱۳۹۸
در گفت وگو با دكتر موسي نجفي بررسي شد: انديشه سياسي در نهضت هاي اسلامي تاريخ معاصر ايران
جنبش تنباكو مقدم بر تمام جنبش هاي صورت گرفته در ايران در يك قرن اخير است. پس اين جنبش است كه ايرانيان با درس گرفتن از آن پا به مرحله اي تازه و نو در تاريخ معاصر خود مي گذارند. مشروطيت، ملي شدن صنعت نفت و مهم تر از آنها وقوع انقلاب اسلامي در سال 1357 همه از پيامدهاي قيام مردم عليه امتياز تنباكو است. در اين ميان آنچه مردم را در آن برهه بر آن داشت تا عليه اين امتيازنامه قيام كنند و ناصرالدين شاه را مجبور به القاي آن كنند، به باور بسياري علاوه بر صبغه ديني داراي بن مايه هاي ملي نيز بود.
۱۲ / ۵ / ۱۳۹۸
بازخوانی میراث امپراتوری عثمانی در حیات سیاسی معاصر ترکیه
عثمانی گرایی یا به عبارتی نوعثمانی گرایی حزب عدالت و توسعه بهویژه رئیسجمهور اردوغان در خلأ تئوریزه و عملیاتی نشده است، بلکه رفتار سیاست خارجی ترکیه در مهر و مومهای اخیر بهویژه آنچه در خاورمیانه و شمال آفریقا شاهد هستیم، تحت تأثیر نفوذ مستقیم عثمان گرایی در ترکیه معاصر است که بهعنوان یک فرآیند انباشتی از دهه 1960 مجال ظهور و بروز یافته است.
۱۲ / ۵ / ۱۳۹۸
آشنایی با چینی خانه اردبیل
چینی خانه یکی از زیباترین تالارهای دوران شاه عباس صفوی در اردبیل است که بیش از 400 سال پیش توسط شیخ بهایی طراحی شده است.
۱ / ۵ / ۱۳۹۸
طرح کاشی های سنتی در دوره های مختلف تاریخی (قسمت اول)
نخستین کاشی به مفهوم امروزی که به دست بشر ساخته شد و باستان شناسان به آن دسترسی پیدا کردند مربوط به مصر است و قدمت آن به ۴۷۰۰ سال قبل از میلاد برمی گردد. اولین نمونه های موزاییک کاری مربوط به ستون های معبدی در ابید بین النهرین است و مربوط به نیمه دوم هزاره ق.م می باشد. این موزاییک کاری های اولیه پایه کاشی کاری های بعدی بودند. اولین نمونه های کاشی کاری که به عنوان تکاملی در این هنر به شمار می رفت در مکان هایی مانند قصر آشور و بابل در زمان مشابه یافت شده اند.
۲۳ / ۴ / ۱۳۹۸
تمدن های اسرار آمیز
کاملا طبیعی است که هر چه زمان می گذرد و رو به جلو می رود، بعضی از چیزها نابود شده و چیزهای جدیدی به وجود بیایند. چشم اندازی که ما از جهان داریم روز به روز در حال تغییر است، عوامل زیادی در این تغییرات تاثیر دارند از شرایط آب و هوایی گرفته تا کم تر شدن و تحلیل رفتن منابع طبیعی، افزایش جمعیت، دخالت های انسانی و… در بیشتر مواقع بابت تغییرات این چنینی توضیحات خوبی وجود دارد اما در بعضی از موارد مثل تمدن های اسرار آمیز که در پایین الی گشت برای شما آماده کرده است، واقعا دلیل خاصی دیده نمی شود و به همین دلیل است که این تمدن ها همیشه برای ما در هاله ای از ابهام می مانند.
۱۷ / ۴ / ۱۳۹۸
لولوبی (قوم)
لولوبیان یا لولویان قومی باستانی در ایران بودند که از حدود ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد در سرزمینی واقع در استان کرمانشاه و قسمتهایی از کردستان و آذربایجان سکونت داشتند و بیش از دو هزار سال در این نواحی زیستند. لولوبیان در اواخر دوران خود دارای حکومت شده و با برخی از همسایگان خود در جنگ بوده اند.
۱۳ / ۴ / ۱۳۹۸
نمادهای ایران باستان: ۶ نماد باشکوه و اسرارآمیز ایران باستان
نمادهای ایران باستان همیشه با شکوه و اسرارآمیز بودهاند. این نمادها نه تنها در دستنوشتههای سنگی باستانی قابل مشاهده هستند، بلکه در زمان حال نیز میراث خود را حفظ کردهاند. این واقعیت که این نمادها در سراسر کشورمان استفاده میشوند، اهمیت آنها را در طول زمان نشان میدهد. در ادامه با مهمترین نمادهای ایران باستان آشنا میشویم.
۹ / ۴ / ۱۳۹۸
مراسم تدفین ایرانی ها در 5000 سال پیش!
در ایران باستان نحوه تدفین اجساد به گونه های مختلف و متغایر با روش های امروزی صورت می گرفت.شهرسوخته از بزرگترین محوطه های باستانی آغاز شهرنشینی در فلات ایران است، شهری بازمانده از سه هزار سال قبل از میلاد مسیح که در حاشیه جاده زابل ـ زاهدان زیر آفتابی سوزان تفتیده است و یکی از وسیع ترین گورستان های آغاز دوران تاریخی را دارد که تخمین زده شده حدود ۲۰ تا ۴۰ هزار قبر را دربرگرفته که تا حالا بیش از یک هزار گور در آن شناسایی شده. باستان شناسان در این گورستان پهناور که سال ۱۹۷۲ تصادفی کشف شد، نزدیک به ۱۰ نوع قبر و شیوه تدفین پیدا کرده اند که سندی بر تنوع فرهنگی و اعتقادی مردم این منطقه است که پیشه بیشترشان تجارت بوده.
۱ / ۴ / ۱۳۹۸
10 نوشته تاریخی مرموز که هنوز رمزگشایی نشدهاند
وقتی به گذشته مینگریم، رازهای زیادی میبینیم که همچنان بدون پاسخ باقی ماندهاند. هیچ چیز به اندازهی کشف یک راز باستانی و رمزگشایی نوشته تاریخی شگفتانگیز نیست.
۲۵ / ۳ / ۱۳۹۸
پیشینه تاریخی کاخ گلستان
سابقه تاریخی ارگ سلطنتی که محدوده مکانی تاریخی آن از شمال به خیابان و میدان امام خمینی(ره)؛سپه سابق، از غرب به خیابان خیام، از شرق به خیابان ناصر خسرو و از جنوب به خیابان پانزده خرداد و میدان ارگ محدود میشود، به روزگار صفویه بازمیگردد.
۲۱ / ۳ / ۱۳۹۸
تاریخ یونان
تاریخ یونان به طور کلی دارای دوره های گوناگونی بوده و همچنین در تاریخ یونان هنر ها و عناصر زیبای زیادی دیده می شود که ما قصد داریم در این مقاله به بیان تعدادی از آنها بپردازیم.
۱۸ / ۳ / ۱۳۹۸
هنر و معماری دوره اشکانی
دوره اشکانی با بار تکاپویی ۴۷۰ ساله و هنر و معماری نیز حرف زیادی برای گفتن دارد. این دوره خودبهخود نزدیک به پنج سده از زندگی مردم قلمروی گسترده را در تنها چهارراه جهان باستان داشته و میتواند شاهد دگرگونیهایی پر جانبه باشد. اما در اینجا نیز سکوت تاریخ محلی وحشتناک است.
۱۳ / ۳ / ۱۳۹۸
20 واقعیت شگفت انگیز در مورد تمدن سومر باستان!
بسیاری از دانشمندان بر این باورند که تمدنی که امروزه آن را میشناسیم، از سومر باستان آغاز شده است. تمدن سومر باستان ، قدیمیترین و اسرارآمیزترین پیشینهی تاریخی را در میان تمدنهای شکل گرفته بر روی زمین داراست.
۱۲ / ۳ / ۱۳۹۸
میهمانیچای زنان در عصر قاجار
چای در حالی امروز نوشیدنی اول ما ایرانیها به شمار میرود که قدمت کشت و رواج نوشیدن آن از عصر قاجار فراتر نمیرود.
۱۱ / ۳ / ۱۳۹۸
23 واقعیت اسرارآمیز در مورد تمدن مصر باستان
تمدن مصر باستان ، اسرارآمیزترین تاریخها و وقایع را در پشت پرده خود پنهان کرده است. میلیونها نفر از مردم و دانشمندان از سراسر جهان، بر این باروند که مصر باستان، از جذابترین تمدنهای موجود بر زمین در طول تاریخ بوده است. اما تمدن مصر باستان ، علاوه بر دارا بودن جاذبههای توریستی و گردشگری متعدد، واقعیتهای مرموزی را نیز در دل خود مخفی کرده که مطالعه و بررسی آنان در نوع خود بسیار شگفتانگیز هستند.
۷ / ۳ / ۱۳۹۸
عمارت شمس العماره؛ تلفیق معماری ایرانی و اروپایی
عمارت شمس العماره زیباترین و بلندترین ساختمان تهران از دوران قاجار است. این بنای تاریخی در ۵ طبقه و با تلفیقی از معماری ایرانی و معماری کلاسیک اروپایی ساخته شده است.
۵ / ۳ / ۱۳۹۸
جیرفت، قلب پنج هزار ساله یک تمدن گمشده
در بستر هلیل رود سیلی جاری شده بود که جیرفت را به بهشت گمشدۀ باستان شناسان تبدیل کرد. بهشت گمشدهای که پیش از خبردار شدن باستان شناسان، تعداد زیادی از اشیاء آن، از سوی علاقهمندان قاچاق میراث فرهنگی گم شده بود که البته قصهای تکراری است! تمدن پنج هزار ساله جیرفت یکی از ناشناختهترین و اسرارآمیزترین تمدنهای بشری است که از کشف آن کمتر از یک دهه میگذرد، بسیاری اسرار تمدن جیرفت را حلقه گمشده بشریت میدانند.
۴ / ۳ / ۱۳۹۸
عجیب ترین گورستان های ایران در تاریخ
قبرستان به خودی خود ترسناک و وهم انگیز هست و انسان از شنیدن نامش و آنچه در آن می گذرد در این گزارش با چند مورد از گورستان های ایران که بسیار خاص هستند آشنا می شوید.
۳۰ / ۲ / ۱۳۹۸
چرا به این محل شهر سوخته می گویند؟
از آغاز پیدایش انسان تا کنون تمدن های زیادی به وجود آمده اند تمدن هایی که مدتی زندگی کردند، تاریخ خاص خود را آفریدند و پس از مدتی هم از صفحه روزگار محو شدند و فقط آثار تاریخی خود را برای بازماندگان به جای گذاشتند. ایران، تمدنی بسیار کهن دارد و تمدن های مختلفی در سرزمین ما شکل گرفته اند،
۲۸ / ۲ / ۱۳۹۸
تمدن در بین النهرین
بیشتر مورخان و باستان شناسان عقده دارند که بین النهرین محل پیدایش تمدن بوده است . وجود رودخانه پر آب ، آنرا مهد مهمترین تمدنهای رودخانه ای ساخت و موقعیت ارتباطی بسیار مناسب آن ، موجب تماس با سرزمین های دیگر و در نتیجه پیشرفت و انتشار تمدن گردید .
۲۳ / ۲ / ۱۳۹۸
مراسم قربانی کردن انسان در تمدن مایا
تمدن مایا یکی از تمدن های شگفت انگیز دوران باستان است که در آمریکای مرکزی زندگی می کردند
۲۲ / ۲ / ۱۳۹۸
باغ فین
باغ فین کاشان، نام یک باغ ایرانی است که حمام فین نیز در آن قرار دارد. مکان نامبرده جایی است که ناصرالدینشاه، در سال ۱۸۵۲ میلادی صدراعظم خود امیرکبیر را در آن به قتلرساند.
۲۱ / ۲ / ۱۳۹۸
درباره تاریخ تمدن ویل دورانت
ویل دورانت و آریل دورانت، با نگارش کتابهایی مانند داستان فلسفه و کتاب کاخهای فلسفه (که بعداً به دلایلی تصمیم گرفتند نام آن را به لذات فلسفه تغییر دهند) درآمد اولیهای پیدا کردند که به عنوان نطفهی اولیهی تولد مجموعه تاریخ تمدن مورد استفاده قرار گرفت.
۱۷ / ۲ / ۱۳۹۸
آرامگاه سعدی معروف به سعدیه
آرامگاه ديدني "سعدي "در شيراز يكي از مكان ها ي ديدني و فراموش نشدني است
۱۷ / ۲ / ۱۳۹۸
تاریخ ایلام
مختصات: ۲۹°۵۴′ شمالی ۵۲°۲۴′ شرقی نقشهای از سرزمین ایلام باستان (قرمز) و نواحی همسایه آن. خلیج فارس در عصر برنز گسترش بیشتری رو به شمال غربی داشت.
۱۶ / ۲ / ۱۳۹۸
آرامگاه مولانا در قونیه | مقبره شاعر پارسی گوی در ترکیه
مولانا جلال الدین بلخی در دنیا با چند نام شناخته می شود؛ بعضی ها به او مولانا یا مولوی می گویند؛
۱۰ / ۲ / ۱۳۹۸
مراسم نوروز در عهد صفویه
نوروز نخستین روز سال خورشیدی ایرانی برابر با یکم فروردین ماه، جشن آغاز سال نوی ایرانی و یکی از کهنترین جشنهای به جا مانده از دوران ایران باستان است. خاستگاه نوروز در ایران باستان است و هنوز هم مردم مناطق گوناگون فلات ایران، نوروز را جشن میگیرند. زمان برگزاری نوروز، در آغاز فصل بهار است که امروزه به آن برابری بهاری میگویند.
۴ / ۲ / ۱۳۹۸